Grynasis pelnas palyginamuoju laikotarpiu augo 155 proc. iki 9,054 mln. eurų (pernai tuo pačiu metu jis siekė 3,55 mln. eurų), konsoliduotus rezultatus per „Nasdaq“ Vilniaus biržą paskelbė „Amber Grid“.

Operatorės teigimu, pajamų ir pelningumo lygiui didžiausią įtaką turėjo dėl šaltos žiemos pastebimai išaugusi dujų paklausa ir dėl to didesnis dujų suvartojimas šilumos ir elektros gamybos sektoriuose.

„Nusistovėjus ilgiau trukusiems šalčiams, energijos poreikiai išaugo iki tokio lygio, kad įprastai naudojamą biokurą šiemet šilumos tinklai reikšmingai papildė gamtinėmis dujomis ir užsakinėjo jų dvigubai daugiau“, – pranešime sako „Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius.

„Amber Grid“ pirmojo ketvirčio pelnas iki mokesčių, palūkanų, nusidėvėjimo ir amortizacijos (EBITDA) augo dvigubai iki 12,4 mln. eurų (pernai tuo pačiu metu jis buvo 6 mln. eurų).

Į Lietuvą per pirmus tris šių metų mėnesius buvo patiekta 8,8 teravatvalandės (TWh) dujų, neskaičiuojant dujų transportavimo į Karaliaučiaus sritį. Tai yra 25 proc. daugiau, palyginti su 2020 metų sausio-kovo mėnesiais (7,1 TWh dujų).

Lietuvos poreikiams per pirmąjį ketvirtį suvartota 8,7 TWh dujų arba 28 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu (6,8 TWh) dujų.

Šių metų sausio-kovo mėnesiais iš Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo buvo patiekta 44 proc., o vamzdynais iš Latvijos ir Baltarusijos – 56 proc. viso įleisto dujų kiekio.

„Amber Grid“ grupei priklauso pagrindinė įmonė ir antrinė įmonė dujų birža „GET Baltic“. Energetikos ministerijos valdomam holdingui „Epso-G“ priklauso 96,58 proc. „Amber Grid“ akcijų.

„Amber Grid“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)