Vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija leido „Amber Grid“ pasirašyti sutartis, BNS pranešė Vyriausybės komunikacijos departamentas.

„Komisijai atlikus įvertinimą, leidimai vykdyti šiuos sandorius buvo suteikti ir yra galiojantys. Juos suteikiant „Amber Grid“ buvo įpareigota užtikrinti, kad sandorių vykdymas nesukels jokių rizikų nacionaliniam saugumui“, – rašoma atsakyme BNS.

Pernai lapkritį paskelbta konkursų nugalėtoja „Alvora“ su „Amber Grid“ iki šiol negalėjo pasirašyti 3,3 mln. eurų vertės sutarties dėl Šiaulių DSS ir 2,2 mln. eurų vertės sutarties dėl Telšių stoties rekonstrukcijos, nes negavo komisijos išvados.

„Amber Grid“ atstovė Laura Šebekienė BNS sakė, kad sutartis numatoma pasirašyti kovo mėnesį.

Pasak jos, šie projektai nėra strateginiai, tačiau viena iš subrangovių turės prieigą prie „Amber Grid“ IT sistemų, todėl buvo paprašyta vyriausybinės komisijos išvados.

Komisijai dėl „Alvoros“ buvo iškilę klausimų ir 2019 metais, kai ji kartu su „Šiaulių dujotiekio statyba“ laimėjo „Amber Grid“ užsakymą nutiesti strateginį Lietuvai 165 km ilgio dujotiekį iki Lenkijos sienos. Maždaug 80 mln. eurų (be PVM) darbai baigti šių metų pradžioje, dujotiekis pradės veikti gegužės 1 dieną.

Komisija 2019 metų liepą sandorį su „Alvora“ leido pasirašyti „su labai aiškiomis rekomendacijomis dėl galimų rizikų suvaldymo priemonių“. „Alvora“ tuo metu dirbo Baltarusijoje ir Kaliningrado srityje, čia ji turėjo antrines įmones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją