„Noriu priminti, kad tai patariamasis referendumas, kurio, mūsų manymu, organizavimas nebuvo reikalingas. Be abejo, būsimosios vyriausybės turės iš tikrųjų galvoti, kaip šį projektą tęsti. Kaip tenka girdėti iš partijų vadovų, kurie sėkmingai pasirodė rinkimuose, ar tai būtų Darbo partija ar socialdemokratai, mūsų poziciją Jūs žinote jau seniai, nepasako, kad šio projekto toliau nebevykdys. Tik akivaizdu, kad žmonių klausimas dar pradinėje stadijoje, dar neturint skaičių... tai dalis žmonių gal negalėjo būti tinkamai informuoti“, - sakė A. Kubilius.

Pasiteiravus, ar tautos pasisakymas prieš atominės elektrinės projektą gali paveikti kaimyninių šalių ryžtą bendradarbiauti, premjeras atsakė: „Būsimos vyriausybės turės kalbėtis […], elektrinė yra pigiausia alternatyva apsirūpinti savo elektra, tai būsimos vyriausybės turės atsakyti į klausimą, ar tokia alternatyva yra paliekama Lietuvos gyventojams pasinaudoti, ar jos atsisakoma vardan žymiai brangesnių alternatyvų“.

Komentuodamas rinkimuose pirmaujančių partijų pozicijų (neremti VAE projekto – DELFI) pasikeitimą po rinkimų ir paklaustas, ar rinkėjai nebuvo apgauti, A. Kubilius teigė: „Man atrodo, jie (politikai – DELFI) apsigavo patys organizuodami referendumą. Nes referendumą organizavo grynai dėl politinių tikslų, tam kad kažką laimėtų konkurencijoje su valdančiąja koalicija. Tie, kurie tai bandė inicijuoti ir tapo pagrindiniais referendumo iniciatoriais, rezultatais nieko nelaimėjo. O problema, rūpinantis energetine nepriklausomybe ir projektais, - pasidaryta papildomų problemų“.

Nepaisant tokių nuotaikų ministras pirmininkas sakė tikįs, kad rinkimuose pirmaujantys politikai pasirūpins atominės elektrinės projektu: „Aš tikiu, kad toliau bus atsakingai ieškoma sprendimų ir tai jau rodo šiandieninės lyderių kalbos, kurios yra kitokios nei buvo prieš rinkimus ir referendumą“.

DELFI primena, kad pirmadienio, spalio 15 d., popietės duomenimis, prieš naujos atominės elektrinės statybas balsavo 64,85 proc. referendumo dalyvių (nuo galiojančių biuletenių), o už - 35,15 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)