„Na, jeigu įsiskaityti atidžiau į pačią išvadą, tai jinai, manau, kaip tik pagrindžia, kodėl mūsų veiksmai yra visiškai logiški ir nuoseklūs turėti terminalą jau 2014 m. pabaigoje, nes ta studija nubrėžia galimybę turėti regioninį terminalą kažkur apie 2030 metus. Tai mes tiek laiko tikrai neturime ir toliau gyventi su monopolistiniais „Gazprom” dujų tiekimais ir galimybėmis diktuoti kainas. O lygiai taip pat pačios komisijos išvadose labai aiškiai parodyta, kad mūsų pasirinktas variantas statyti terminalą Klaipėdoje sąnaudų prasme yra pigesnis su toje studijoje palyginamais kitais variantais ir galimybės mūsų terminalą naudoti regioniniams tikslams taip pat gali būti realizuotos, jeigu, kaip nurodo studija, visų pirma bus investuojama į Baltijos šalių tarpusavio jungčių dujotiekių sistemose stiprinimą“, - sakė A. Kubilius.

Praėjusį penktadienį Europos Komisija paskelbė tyrimą dujų tiekimo Rytų Baltijos jūros regione klausimais, kurio prašė suinteresuotosios valstybės narės. Tyrimo duomenimis, SGD terminalą Rytų Baltijos jūros regione reikėtų statyti ties Suomijos įlankos krantais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)