Taip A. Skardžius reiškėsi pristatydamas savo komisijos išvadas, dėl kurių skeptiškai pasisakė ne tik opozicija, bet ir socdemų lyderis, premjeras Algirdas Butkevičius.

R. Masiulį A. Skardžius išvadino sukčiumi – dėl to, kaip „Klaipėdos nafta“ vykdo SGD terminalo projektą ir kaip apie projektą informuoja visuomenę.

„Rokas Masiulis yra profesionalus manipuliatorius ir sukčius“, - pareiškė A. Skardžius, pridurdamas, jog atsako už savo žodžius.

Konservatoriai teiravosi A. Skardžiaus apie prezidentės metinį pranešimą – jame taip pat buvo užuominų apie socdemo vadovaujamą komisiją. Dalia Grybauskaitė pareiškė, jog „rudenį, įveikęs visus priešiškus štormus ir svetimomis rankomis inspiruotų komisijų keltas audras“, į Lietuvą atplauks SGD terminalo laivas.

Konservatorius Jurgis Razma taip pat priminė, kad A. Skardžiaus sutuoktinė savo verslą neseniai pardavė Maskvoje registruotai kompanijai. Reaguodamas į šias replikas, komisijos vadovas konservatorius išvadino „melagiais, šmežikais ir plėšikais“.

Kiek kainuoja A. Skardžiaus šviestuvai?

Įsisiūbavus aistroms, A. Skardžiaus komisijos klausime padaryta pertrauka. Po jos aistros ir toliau kunkuliavo.

Konservatorius Kęstutis Masiulis, remdamasis A. Skardžiaus interesų deklaracija, išvardijo neseniai atliktus įspūdingus pirkinius.

„Jūs, tarkim,šviestuvų nupirkote daugiau negu už 10 tūkst. Lt, šildymo įrangos – vėl daugiau. Langai ir panašiai. Aš pagalvojau, kad irgi turiu namą – pas mane turbūt visi šviestuvai nė tūkstančio neverti. Palyginau savo šviestuvus su jūsų. Ir tada paklausiu: tai kiek dolerių ir aukso yra jūsų namuose ir iš kokių šaltinių tie doleriai ir auksas“, - primindamas buvusio Ukrainos energetikos ministro namuose rastus milijonus dolerių ir dešimtis kilogramų aukso klausė K. Masiulis.

A. Skardžių apginti bandė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė – ji pareiškė, kad komisijos vadovas turi teisę neatsakyti į klausimą, mat jis nesusijęs su komisijos veikla ir išvadomis.

Visgi A. Skardžius L. Graužinienės užtarimu nepasinaudojo. Atsakydamas į K. Masiulio klausimą, jis pasidalijo žiniomis apie plyteles, kuriomis savo namą esą pasidabino konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

„Statausi namą, jau seniai labai. Atėjau iš verslo, mano pajamos deklaruotos. (…) Gavau ten milijoną kitą litų atėjęs ir tapau politiku. Bet kada jūsų partijos vadovas visą savo namą išklijuoja plytelėmis kailiuko imitacijos – tai juokiasi visi statybininkai iki šiol“, - pareiškė A. Skardžius, sukeldamas dalies Seimo salės juoką.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) skelvbiamais duomenimis, A. Skardžiaus žmona pernai spalį įsigijo langų, rugpjūtį - šviestuvų rugsėjį - šildymo įrangos. Kiekvieno sandorio vertė viršija 10 tūkst. Lt. Kiek tiksliai viršija, VTEK neskelbia. Etikos sargų nuomone, politikų sandorių sumų viešinti nebūtina.

R. Masiulis prabilo apie A. Skardžiaus padavimą į teismą

Rokas Masiulis
„Klaipėdos naftos“ vadovas R. Masiulis DELFI teigė girdėjęs A. Skardžiaus jam adresuotus epitetus. Dėl Seimo nario pareiškimų jis svarsto kreiptis į teismą.

„Tai, be abejo, yra šmeižtas ir neteisybė. Aš paimsiu, kai gausiu iš Seimo, (posėdžio – DELFI) stenogramą, tarsiuosi su teisininkais, ką daryti“, - kalbėjo R. Masiulis.

Pašnekovas teigė neskubėsiąs. „Nenoriu karščiuotis. Matau, kad ponas A. Skardžius visiškai karščiuojasi. Kadangi tikrai tai buvo šmeižtas, vertinti reikia teisiškai“, - reziumavo „Klaipėdos naftos“ vadovas.

A. Butkevičius: R. Masiulis – sąžiningas žmogus

Premjeras ir socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius atmeta A. Skardžiaus priekaištus „Klaipėdos naftos“ vadovui.

„Galiu šiandien pareikšti, kad nėra jokių ten finansinių pažeidimų, pagal mūsų turimą informaciją ir pagal audito pateiktą ataskaitą. Ir labai kviesčiau, kad tuo objektu būtų kuo mažiau politinės spekuliacijos. (…) Per tą laikotarpį, kiek man teko bendrauti (su R. Masiuliu – DELFI), aš esu susidaręs nuomonę, kad jis yra padorus, sąžinigas ir atsakingas žmogus“, - žurnalistams teigė A. Butkevičius.

Ar premjeras pasitiki A. Skardžiumi? Į šį klausimą aiškaus atsakymo A. Butkevičius nepateikė.

Premjero teigimu, tarptautinės finansų institucijos jau kelia klausimus dėl A. Skardžiaus komisijos veiklos. Esą komisijos darbas galėjo privesti ir prie SGD terminalo projekto sustabdymo.

„Kas gali paneigti, kad nebūtų sustabdytas finansavimas arba pati statyba?“ - retoriškai klausė A. Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (576)