Prokurorai apskambino įvairias bendroves, įskaitant technologijų, maisto, bankininkystės ir aprangos įmones, arba jose apsilankė, nusiųsdami joms atitinkamą įspėjimą, pranešė „The Wall Street Journal“, cituodamas šaltinius, susipažinusius su situacija. Grasinimai ieškiniais ir galimas prekybos ženklų ir kito turto areštas paskatino bent vieną bendrovę, kurios adresu nuskambėjo įspėjimai, apriboti bendravimą iš Rusijos su likusia įmonės dalimi, tuo tarpu kitos įmonės siekia perkelti vadovus iš šalies, laikraščiui teigė šaltiniai.

„McDonald‘s“ atsisakė komentuoti, kai su jos atstovais sekmadienį susisiekė „Bloomberg News“. Su „Yum“ ir IBM atstovais iškart nepasisekė susisiekti ne darbo valandomis.

Rusijos prokurorai tokį žingsnį žengė tuo metu, kai Jungtinės Valstijos ir kitų šalių vyriausybės paskelbė šaliai sankcijas dėl karo, pradėto prieš Ukrainą.

„Yum“, „McDonald’s“ ir „Apple Inc.“ yra vienos iš tų įmonių-milžinių, kurios laikinai sustabdė veiklą ar pardavimus Rusijoje, nurodydamos įvairias priežastis, nuo nepritarimo karui iki tiekimo grandinės sutrikimų ir galimų sankcijų padarinių.

Energetikos sektoriaus milžinės, spaudžiamos savo vyriausybių, pasitraukė iš šalies, taip sutraukydamos ištisus dešimtmečius trukusius ryšius dėl naftos ir gamtinių dujų, Rusijos ekonomikos variklio.

Dalintis
Nuomonės