Japonijoje akcijos krito, ateities sandoriai JAV ir Europoje buvo mažesni, o Kinijos akcijos svyravo. Nuo rugpjūčio mėnesio, kai Jungtinės Valstijos ir Kinija nutarė spręsti prekybos klausimus, ofšorinis juanis pakilo į stipriausią poziciją, nors S&P 500 indekso sutartys sumažėjo, nes kai kurie investuotojai išreiškė nusivylimą derybomis, kurios, atrodo, tęsis neribotą laiką. Doleris buvo stabilus, o naftos kaina šiek tiek nukrito po to, kai buvo pašokusi iki 52 dolerių už barelį ir patekusi į bulių rinką.

Nuo metų pradžios pasaulinės akcijos rodo atsigavimą, optimistiškai viliantis, kad įtampa tarp JAV ir Kinijos susilpnės, o Federalinės rezervų sistemos komentarai parodė, kad politikos formuotojai pereina prie atsargesnio požiūrio į tolesnį palūkanų normų augimą. Vis dėlto susirūpinimas dėl dalinio JAV vyriausybės uždarymo vis dar nusveria pozityvias nuotaikas prieš uždarbio sezoną. Tuo tarpu Kinijos infliacijos duomenys ketvirtadienį parodė, kad antroji pagal dydį pasaulio ekonomika lėtina augimą.

„Nepastovumas niekur nedings, tačiau nepastovumą galima išnaudoti savo naudai ir nugvelbti nuo stalo kelis kąsnelius, pradėjus pastebėti šiokį tokį rinkos atsigavimą“, – „Bloomberg“ televizijai Honkonge pareiškė „Manulife Asset Management“ pasaulinio turto paskirstymo vadovas Nathanas Thooftas.

Tuo tarpu JAV vyriausybė veiklos sustabdymas tęsiasi. Prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad jo partija „labai vieningai“ pritarė planui laikyti vyriausybę uždarytą tol, kol jis gaus finansavimą statyti sieną palei Meksikos pasienį, kuris ir yra ginčo centre. Vėliau jis atsistojo ir išėjo iš susitikimo su kongreso demokratų lyderiais Nancy Pelosi ir Charlesu Schumeru, pavadinęs jį „visišku laiko švaistymu“.

Štai keletas įvykių, į kuriuos investuotojai gali sutelkti dėmesį šią savaitę:

Ketvirtadienį Federalinės rezervų sistemos pirmininkas Jerome'as Powellas kalbėjosi su Vašingtono Ekonomikos klubu. Didžiosios Britanijos parlamentas vėl pradeda diskusijas dėl „Brexito“ išstojimo sutarties, ministrei pirmininkei Theresai May siekiant išvengti pralaimėjimo per balsavimą, numatomą sausio 14 d.

Pagrindiniai pokyčiai rinkose:

Akcijos

MSCI Asia Pacific indeksas 16:10 val. Tokijuje sumažėjo 0,1 proc. Japonijos Topix indeksas sumažėjo 0,9 proc. S&P 500 ateities sandoriai sumažėjo 0,5 proc. S&P 500 padidėjo 0,4 proc. Euro Stoxx 50 ateities sandoriai sumažėjo 0,7 proc.

Valiutos

Jena pakilo 0,3 proc. iki 107,86 dolerio. Ofšorinis juanis pakilo 0,3 proc. iki 6,7924 dolerio. Euras padidėjo 0,1 proc. iki 1,1551 dolerio. Svaras nukrito 0,2 proc. iki 1,2774 dolerio.

Obligacijos

10 metų iždų pajamingumas nukrito dviem baziniais punktais iki 2,69 proc. Australijos 10 metų obligacijų pajamingumas sumažėjo vienu baziniu punktu iki 2,32 proc.

Nafta ir auksas

Vakarų Teksaso naftos kaina nukrito 0,8 proc. iki 51,75 dolerio už barelį, o auksas pabrango 0,1 proc. iki 1295,41 dolerio už unciją.