Ketvirtadienį Centrinis kovos su korupcija biuras savo pranešime nurodė, kad regioninių prokurorų prašymu „atlieka procesinius veiksmus“ įmonėje „Orlen SA“. Energetikos kompanijos spaudos tarnyba patvirtino, kad įvyko susitikimas su agentūros atstovais, tačiau pabrėžė, jog patalpose krata nebuvo atliekama.

Lenkija išgyveno kelias audringas savaites, D. Tusko vyriausybei siekiant pašalinti aštuonerius metus trukusio nacionalistų valdymo pasekmes ir grąžinti šalį į Europos areną. Keletu klausimų susikirtęs su prezidentu Andrzejumi Duda, premjeras taip pat apkaltino ankstesnę valdančiąją partiją mokėjus pareigūnams per dideles algas ir pažadėjo atlikti valstybinių įstaigų išlaidų auditą.

Per pastaruosius kelerius metus „Orlen“ įgyvendino kelis prieštaringai vertinamus valstybės kontroliuojamų įmonių pirkimus, be to, buvo kritikuojama už tai, kad padėjo ankstesnei vyriausybei išlaikyti žemas benzino kainas prieš spalio 15 d. rinkimus. Bendrovės generalinis direktorius Danielis Obajtekas, buvusios valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ narys, pažadėjo atsistatydinti, jei jo blokas balsavimą pralaimės.

Naujoji administracija per pirmuosius du šių metų mėnesius suplanavo daugumos valstybinių kompanijų akcininkų susirinkimus, siekdama pakeisti savo pirmtakų išrinktas valdybas.

„Orlen“, kuri vasario 6 d. turėtų balsuoti dėl stebėtojų tarybos pakeitimo, akcijos Varšuvoje 13.32 val. pabrango 1 proc.