Svetainės „Reddit“ registruoti vartotojai forume tvirtina, kad taip pavadintas reiškinys – bet kokia jo forma – atspindi, kad darbuotojai elgiasi netinkamai, kai iš tikrųjų šis išplitęs terminas tiesiog reiškia darbo funkcijų vykdymą ir sveikų ribų nustatymą. Potemėje „r/antiwork“, kuri išpopuliarėjo pandemijos metu su šūkiu „nedarbas visiems, ne tik turtingiesiems“, platinamuose įrašuose žiniasklaida kaltinama, esą ši audringai nušvietė koncepciją, kuri turėtų būti laikoma norma, o ne skandalinga nauja tendencija. Kitiems naujoji madinga frazė atrodo kaip priemonė, kurią darbdaviai gali panaudoti prieš darbuotojus už tai, kad jie neatlieka daugiau darbo, nei numato darbo sutartis (ir siūlomas atlygis).

Vis dėlto įsimintini posakiai turi privalumų, ir todėl lenktyniaujama, kas sugalvos naują geresnį pakaitalą. Vienas iš dažniausiai siūlomų: „Veikite pagal atlyginimą“. Ir dar vienas: „tylus atleidimas“, kai viršininkai daro nepakenčiamą gyvenimą savo darbuotojams, bet faktiškai jų neatleidžia.

Internete mirgėte mirga paaiškinimų ir diskusijų apie naująjį madingą terminą, vadinamąjį „tylųjį pasitraukimą iš darbo“, iš darbo neišeinant. Entuziastai tokį mentalitetą apibūdina kaip slaptą atsitraukimą nuo vadinamosios „pirmenybė karjerai“ kultūros (angl. „hustle“), kai reikia daryti viską, visur ir visada, kuri dominavo iki pandemijos.

Pasipriešinimas naujausiai madingai frazei darbo vietoje stiprėja, ir ne tik „Reddit“ svetainėje.