Remiantis „Bloomberg“ surinktais duomenimis, „Solaris“, išplaukęs iš Barselonos kovo 8 d., buvo aptiktas į pietus nuo Bodrumo kurorto pietvakarių Turkijoje. Netoliese, į pietus nuo Karpato (Graikija), prišvartuota 533 pėdų (162,5 metrų) superjachta „Eclipse“, taip pat priklausanti 55-erių metų milijardieriui.

Tiek ES, tiek JK per pastarąsias dvi savaites R. Abramovičiui paskyrė sankcijas, vyriausybei nusitaikius į turtingą Rusijos elitą po šalies invazijos į Ukrainą. Dvi milijardieriaus superjachtos, kurios bendrai paėmus kainuoja daugiau nei 1 milijardą dolerių, išplaukė iš uosto anksčiau šį mėnesį, kol jam dar nebuvo pateiktos Vakarų vyriausybės nuobaudos.

Turkija neprisidėjo prie sankcijų įvedimo, kelionių iš Rusijos nutraukimo ar šalies milijardierių turto arešto. Dėl to ji yra viena iš artimiausių užsienio šalių, galinčių priglobti rusų lėktuvus ir jachtas, siekiant išvengti jų sulaikymo ar konfiskavimo.

R. Abramovičius šiuo metu kaip tik parduoda „Chelsea FC“ – JK futbolo klubą, kuris jam priklausė beveik du dešimtmečius. Penktadienį turėjo būti pateikti pirmieji pasiūlymai įsigyti vieną didžiausių pasaulyje sporto objektų, o pulkas pirkėjų jau trina rankomis iš nekantrumo.

Naujausi pretendentai: „Centricus Asset Management Ltd.“, sudaręs partnerystę su Jonathanu Lourie iš „Cheyne Capital“ ir Bobu Finchu iš „Talis Capital“. Jų pasiūlymas „Chelsea“ klubą įvertina daugiau nei 3 milijardais svarų (3,9 mlrd. dolerių), įskaitant įsipareigojimus dėl tolimesnių investicijų, sakė šiuo klausimu informuotas asmuo.

R. Abramovičius yra didžiausias antrojo pagal dydį Rusijos plieno gamintojo „Evraz“ akcininkas, taip pat jam priklauso metalo gamintojo „Norilsk Nickel“ akcijų paketas. Remiantis „Bloomberg“ milijardierių indeksu, jis yra aštuntas pagal turtingumą Rusijos žmogus, o jo grynoji vertė siekia apie 13,9 mlrd. dolerių.

Dalintis
Nuomonės