- Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) darė kratas pas jus. Ko jie norėjo?

- Popierių ieškojo. Nežinau... kaip sukalstot... Kaip sako, padaryti iš manęs iš kitų žmonių nusikaltėlius, kad išteisinti šitą [...] pagrobt turtą ir pasiteisint prieš žmones. Jie gi ne vakar, ne vasario mėnesį, o jau dešimt metų bando padaryti, įgyvendinti monopoliją. Kas maišo, visus nuima. Čia panašiai kaip futbolo federacija. Tas pats.

- Sako, kad kai atvyko pareigūnai, jie skaitė teismo nutartį, o Jūs grojote pianinu.

- Nu tai ką. Ką aš turiu su jais ginčytis?

- Vyko derybos tarp Šiaulių banko ir Ūkio banko dėl susijungimo. Kiek tada Šiaulių bankas siūlė už Ūkio banką.

- Niekada nebuvo derybos tarp Šiaulių banko. Mes norėjome nupirkti galbūt dešimt metų. Šnekėjomės su Reinigeriu (Peteris Reinigeris – DELFI) iš Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko, šnekėjomės su atstovybe. Šiaulių bankas neturi jokios perspektyvos. Jis neturi tų produktų, kur turi Ūkio bankas. Ir kas į Šiaulių banką ne rezidentas eis. Nu čia juokinga [...].

- Kaip suprantu, Jus atstovavo Rolandas Valiūnas, „LAWIN“, iš kur ir atėjo Vitas Vasiliauskas. Kalbama, kad stovi ši kontora už V. Vasiliausko. Ar brangiai jie jums kainavo ir ar tos derybos padėjo ilgiau veikt Ūkio bankui, turint tokius advokatus.

- Juokinga. Mes neėmėm. Mums nurodė Vasiliauskas. Kiek aš žinau. Matot, aš banke nebūnu, nežinau. Kodėl „LAWIN“? Nurodė šitą. Bet jie taip elgėsi lyg tai jie policijos pareigūnai. Pradėjo gąsdinti kalėjimu visiems – už tą, už tą. Prigąsdino iki [...] sesuo, sūnų ir mane gąsdina. Čia buvo policinis teroras. Bet vis tiek valstybine struktūra, kaip Vasiliauskas, čia gi prezidento paskirtas žmogus, tiki. Su centriniu banku mes bendravome tik per „LAWIN“.

- Jūs turėjote daug gerų politinių ryšių ir su socialdemokratais, ir su kitomis partijomis. Kaip Jūs sugebėjote tokius gerus ryšius turėti ilgus metus?

- Čia Jūsų fantazijos. Matot, aš stengiuosi nebendraut su politiku [...] Ką, kad man daryt projektą Vilniuje, ryšių reikia? Jei turiu ryšių, jei projektus įgyvendinčiau su politikais, tai visos struktūros, kurios judina, turėtų duoklę savo [...].

- Ką Jūs toliau darysite? Kaip reaguosite į visus šituos veiksmus – centrinio banko, Ūkio banko atžvilgiu?

- Kaip aš reaguosiu? Matot, kaip aš reaguosiu neturi, reikšmės. Arba visuomenė ir visas pasaulis reaguos, kad čia yra lizdas kažkokios monopolijos, kur neturi nei taisyklių, nei sąžinės, apgaudinėja žmones – mane tai nedaug, o žmones – tai daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)