Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė apribojusi įtariamųjų "Snoro" byloje nuosavybės teises į tokios vertės turtą. 2011 metų gruodžio pabaigoje ji siekė apie 300 mln. litų.

Pasak prokuratūros pranešimo, tai padaryta, tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl "Snoro" galimai didelės vertės turto pasisavinimo, iššvaistymo, pinigų plovimo, piktnaudžiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo ir kitų nusikalstamų veikų.

Anot prokurorų, buvusiems banko akcininkams V.Antonovui ir R.Baranauskui pareikšti įtarimai pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų "Snoro" turto. Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl jų suėmimo.

Buvęs "Snoro" valdybos pirmininkas ir vienas jo akcininkų R.Baranauskas šiuo metu gyvena Didžiojoje Britanijoje, kur laukia teismo sprendimo jo ir V.Antonovo ekstradicijos byloje - Didžiosios Britanijos Vestminsterio magistratų teismas 2013 metų sausio 21 dieną spręs, ar R.Baranauską ir V.Antonovą išduoti Lietuvai.

Pernai lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui "Snoras" bankroto byla iškelta gruodžio 7-ąją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)