„Tema tik atrodo paprasta. Bet kai reikia žinoti, kaip dryžuota, languota, audinių pavadinimus, ilgius ar modelį apibūdinančius žodžius, supranti, kad vien su shoes (liet.batai) ar jeans (liet.džinsai) neprasisuksi”, - pasakoja projekto dalyvis, aktorius Eimutis Kvoščiauskas.

Aktorius prisipažįsta, kad iki projekto pradžios manė, kad jo anglų kalbos žinios yra pakankamai neblogos. ,,Deja, jau pačią pirmą pamoką buvau šokiruotas, nes supratau, kad mano žodynas – itin skurdus, o pasitikėjimas savimi dėl kalbos mokėjimo – visiškai be pagrindo”, - prasitaria aktorius.

Aurelija Ignotaitė, „Anglų Kalbos Studijos” vadovė ir dalyvių mokytoja, sako, kad temos vis sudėtingėja, reikalavimai dalyviams auga: ,,Baigėsi etapas, kuomet mes tik žaidėme su naujais žodžiais. Dabar dalyviai jau turi mokėti taisyklingai sudėlioti sakinį, parinkti tinkamą laiką, artikelį ar prielinksnį. Kol kas tai pavyksta ne visiems, bet faktas, kad visi mokosi „juodai” – šypsodamasi pasakoja A. Ignotaitė.

Su šios savaitės iššūkiu ir pažangą bei žinias patikrinančia užduotimi pirmą kartą žaidime teko susidurti Juozui Liesiui ir Eimučiui Kvoščiauskui. Kaip jiems sekėsi parduotuvėje, kurioje pardavėja supranta tik angliškai, pamatysite kitoje serijoje jau šį penktadienį.

Projekte dalyvauja renginių organizatorė, „Mis Lietuva” Daiva Anužytė, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, aktorė, fotoverslininkė Redita Dominaitytė, marketingo gerbėjas Juozas Liesis, aktorius Eimutis Kvoščiauskas, profesionalus šokėjas Andrius Butkus, dainininkė, grupės „69 danguje” atlikėja ir vadybininkė Ingrida Martinkėnaitė. Anglų kalbos mokytis planavo ir baleto primarijus Nerijus Juška, tačiau jis kol kas dėl rimtų sveikatos problemų dalyvavimą projekte sustabdė. 

Jau kitą – ketvirtąją – projekto savaitę „Žvaigždės (ne) moka” paliks vienas dalyvis. Kam baigsis anglų kalbos pamokos, paaiškės susumavus specialaus žinių patikrinimo testo, kuris jau ruošiamas dalyviams, rezultatus ir DELFI skaitytojų balsus.

Balsuoti už didžiausią pažangą padariusį projekto dalyvį galima čia. (aktyvi nuoroda: http://pramogos.delfi.lt/people/balsavimas-kuri-is-izymybiu-mokydamasi-anglu-kalbos-delfi-projekte-zvaigzdes-nemoka-padare-didziausia-pazanga.d?id=54893139

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)