Moksleiviai apverkė Džordaną

Prieš pradėdama savo muzikinę karjerą garsi dainininkė Džordana Butkutė dirbo mokykloje. Ten ji mokė vaikus muzikos paslapčių, dėstė rusų kalbą. Dainininkė net buvo tapusi pionierių būrelio vadove.

Džordana neslepia, kad mokiniai ją labai mylėjo. Nieko keista – mokytojauti ji pradėjo septyniolikos, vos baigusi mokyklą. Todėl stilinga ir novatoriška jaunoji mokytoja akimirksniu tapo vaikinų numylėtine.

Pati muzikantė yra prasitarusi, kad su vienu dvyliktoku net buvo užmezgusi romantišką draugystę.

Tačiau kai abituriento pažymiai suprastėjo, Dž.Butkutė nutraukė ryšius su moksleiviu.
Džordanos karjera mokykloje nutrūko tada, kai ji buvo pakviesta dainuoti į legendinį ansamblį „Nerija“. Sužinoję, kad mylima mokytoja išeina iš darbo, mokiniai prapliupo ašaromis.

Mokinius priimdavo namuose

Daugelis ją pažįsta iš populiarių televizijos serialų, vaidmenų teatre ar bulvarinės laidos, tačiau aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė ne tik vaidina. Ji taip pat dirbo anglų kalbos mokytoja.

Moteris mokė jaunimą taisyklingai kalbėti ir rašyti, organizavo užsienio kalbos kursus, kuriuos pati ir vedė. Tačiau įdomiausia tai, kad garsi moteris anglų kalbos mokė ne tik mokymo įstaigoje, tačiau ir... savo namuose.

Pati aktorė sako, jog taip jai buvo patogiau. Sandra pasakoja, kad jos mokiniams tik iš pradžių būdavo neįprasta matyti mokytojaujančią garsenybę, vėliau esą visi priprasdavo. Tiesa, daugelis moksleivių aktyviai domėdavosi Sandros darbais televizijoje. Aktorė mielai pasidalydavo naujienomis ir įspūdžiais, su mokiniais nusifotografuodavo, duodavo autografą.

Sandra Daukšaitė-Petrulienė filmo "Santa" filmavimo aikštelėje (M.Vaitiekūno nuotr.)

Mokytojavo dešimtmetį

Prie gausaus garsių mokytojų būrio seniau nei prieš dešimtmetį prisijungė ir dainininkė bei Deivydo Zvonkaus mylimoji Katažina Niemycko.

„Dešimt metų turėjau savo ansamblį, kurį sudarė 25 žmonės. Jis buvo įsikūręs vienoje gimnazijoje. Mokytojauti man labai patiko. Daugiau nei dešimt metų atidaviau pedagogikai. Puikiai save realizavau dirbdama šį darbą“, – sakė Katažina.

Kadaise moteris, norėdama išgyventi, turėjo dirbti net keturis darbus. K.Nemycko dirbo ir klasės auklėtoja, ir muzikos mokytoja, ir net meno vadove. Tačiau vėliau supratusi, kad visų pinigų neuždirbs, ji nusprendė likti vienos mokyklos mokytoja ir atsiduoti dainavimui.

Dabar visą dėmesį populiarioji dainininkė skiria šokių projektui, kuriame dalyvauja, solinei muzikinei veiklai ir dainavimui grupėje „Pop ladies“.

Katažyna Niemycko

Mokykliniai žvaigždžių prisiminimai:

Rugsėjo pirmoji garsiam dainininkui ir kompozitoriui Linui Adomaičiui asocijuojasi su neigiamomis emocijomis. Priežastis paprasta – kadaise vaikinas pačią pirmą mokslo dieną gavo pirmą pastabą savo gyvenime. Direktorius ją garsiam muzikantui įpaišė už tai, kad šis išrovė visus šalia augusius krūmynus, nes šie esą trukdė... žaisti gaudynes.

Ne itin gražūs prisiminimai iš mokyklos įstrigo ir dainininkių Irūnos ir Inetos Puzaraičių atmintyje. Pasirodo, merginos kadaise itin blogai sutarė ir pykosi. „Buvo keletas atvejų, kai mokykloje mes susimušėme. Pirmą kartą – pradinėje, o kitą – aštuntoje klasėse. Muštynių rezultatas – mėlynės po akimis“, – yra viešai pasakojusios garsiosios sesės.

Humoristas ir TV laidų vedėjas Vitalijus Cololo niekada neslėpė, kad buvo milžiniškas skausmas savo tėvams. Ypač mokyklos laikais. Dėl nuolatinių Vitalijaus išdaigų tėvai turėjo nuolatos raudonuoti prieš mokymo įstaigos direktorių. Porą kartų V.Cololo buvo įtrauktas į nepilnamečių įskaitą ir jam grėsė nepilnamečių kolonija. Tačiau, kaip pats ir sakė, tėvai jį tąkart išgelbėjo.

Daugiau straipsnių apie Lietuvos garsenybes rasite naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje