Antradienį, kovo 21 d., teisme R. Pinikas taip pat nepasirodė. Vyras išvakarėse teismą informavo, kad dar nėra pasveikęs. Pažymą apie sveikatą jis buvo pateikęs jau praėjusią savaitę, tuomet teismo posėdis neįvyko.

Jo advokatas Darius Kurpavičius teigė, kad ginamasis tikėjosi atvykti, tačiau medikai to daryti neleido. Advokato žiniomis, R. Pinikas gydosi namuose.

Šįkart į teismą atvyko Aivaras Miltenis, jis pirmame apeliacinio teismo posėdyje nedalyvavo. Merginos išžaginimu kaltinamas vyras buvo nekalbus. Jis nebuvo linkęs atvirauti, kaip reagavo į R. Piniko pakeistą poziciją.

Vyras visą laiką teikė esantis nekaltas, o jo advokatas Henrikas Mackevičius santykius su žuvusiąja įvardijo buvus abipusiu sutarimu.

Klaipėdos apygardos teisme advokatai ir A. Miltenis ilgai neužtruko – bylos nagrinėjimas neįvyko, tad buvo derinamos kitos teismo posėdžių datos. Paaiškėjo, kad dėl didelio užimtumo bylos nagrinėjimą teks nukelti net iki birželio mėnesio.

Delfi primena, kad mergina žuvo 2017 m. lapkričio 20 d. Ji rasta iškritusi iš 14-ame aukšte esančio viešbučio balkono. Žuvus D. Didžiūnaitytei, kaltinamaisiais tapo su ja paskutines akimirkas leidę R. Pinikas ir A. Miltenis. Merginos organizme buvo aptikta narkotikų pėdsakų – kokaino bei oksibutirato, dar vadinamo prievartavimo narkotiku „oksiku“.

Iškart po įvykio vienas vyras matė, kaip R. Pinikas bandė paimti prie žuvusios merginos buvusį mobilųjį telefoną, tačiau liudininkas sutrukdė tą padaryti.

Dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmes pirmosios instancijos teisme skyręs teisėjas Svajūnas Bliudsukis pabrėžė, kad veikos, pagal kurias nuteisti kaltinamieji, priskiriamos prie sunkių nusikaltimų. Už tokio pobūdžio nusikaltimus nėra skiriamos lygtinės laisvės atėmimo bausmės. A. Miltenis, nuteistas dėl merginos išžaginimo, savo kaltę neigė. Kaltės nepripažino ir R. Pinikas, jam teismas bausmę skyrė už narkotinių medžiagų laikymą ir disponavimą, tačiau vyras buvo išteisintas dėl fizinio skausmo sukėlimo ir poveikio liudytojui.

Prokuratūra prašė griežtesnės bausmės ir savo policijos nepakeitė teikiant apeliaciją. Prokurorė Diana Baltrūnaitė-Petkevičienė Klaipėdos apygardos teismui pateikė prašymą skirti realią trejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę tiek A. Milteniui, tiek R. Pinikui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją