„Tailando karštis ir penkių valandų sustojimas po labai patogaus skrydžio ir miego lovoje, tarp debesų, turi savo šarmo ir stiliaus, bet kai dar lieka tiek pat laiko skristi iki Australijos, tai visada pradedi galvoti, kad švenčių proga reikėtų kažkaip save palepinti ir nuoskaudą dėl nelietuviškų švenčių išlieti kitur“, – pasakojo žinomas vyras.

Ž. Grigaitis apgailestavo, jog į Australiją negali įsivežti jokio lietuviško maisto: „Vis lieka noras paragauti tos lietuviškos silkės, bet pabandyčiau ką nors įsivežti! Man tai gali blogai pasibaigti, nes pagal visus reikalavimus į Australiją negalima įsivežti nieko iš maisto produktų. Net kūčiukų ar mažą šakočio gabaliuką reikėtų deklaruoti, o piktas muitininkas gali tikrai nesuprasti, kas tie kūčiukai.“

Verslininkas papasakojo, jog Kalėdos Australijoje ir Lietuvoje – itin skiriasi. „Kalėdos paplūdimyje, saulė, atsipalaidavimas ir visur šviesūs veidai bei gyvenimo džiaugsmas visada primena australiškų tradicijų nebuvimą ir atsargų kalėdinių švenčių šventimą. Tokioje kultūrų ir rasių maišalynėje kažkodėl australai pradėjo bijoti švęsti Kalėdas taip, kaip švenčiama visame katalikiškame pasaulyje, kad neįžeistų kitų religijų“, – pasakojo Ž. Grigaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)