Pažiūrėti dviejų stipriausių komandų varžybų atvyko Rolandas Mackevičius su sūnumi Motiejumi, Aivaras Stumbras su atžalomis, Simas Kučas, broliai Lavrinovičiai, Sergejus Maslobojevas ir kiti.

Atkaliai vykusiame mūšyje iniciatyva po didžiosios pertraukos priklausė žalgiriečiams (32:40), tačiau nesustabdomo Rasheedo Sulaimono vedami „Vilkai“ įnirtingai kandžiojosi.

Šios savaitės Europos taurės MVP po kontakto su varžovais patyrė čiurnos traumą ir nebegalėjo tęsti dvikovos, bet vilniečiai nepasimetė – priešingai, jie spurtavo net 22:5 ir ketvirto kėlinio pradžioje jau patys diktavo savo sąlygas – 54:45.

Nors šeimininkų gretos ėmė byrėti – išsibaudavo tiek Regimantas Miniotas, tiek Christianas Mekowulu, jie atsilaikė ir triumfavo 75:64 (17:14, 13:19, 22:12, 23:19).

Įdomu, kad „Wolves“ įkūrėjas ir savininkas Gediminas Žiemelis neseniai viešai pateikė drąsią prognozę, kad Vilniaus klubas nugalės „Žalgirį“ 8 taškų skirtumu.

Nugalėtojams po 15 taškų pelnė R. Sulaimonas (3/5 dvitaškiai, 1/2 tritaškis, 6/6 baudos) ir Vaidas Kariniauskas (3/5 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 6 rez. perd.), 14 taškų pridėjo Tre'shawnas Thurmanas.

„Žalgirio“ neišgelbėjo 15 taškų surinkęs Nazas Mitrou-Longas (4/5 dvitaškiai, 1/7 tritaškis, 4/5 baudos, 5 rez. perd.) ir 11 taškų suvertęs Laurynas Birutis. Tuo metu Keenanas Evansas sukrapštė tik 4 taškus (1/7 metimas iš žaidimo).

Žalgiriečiams tai buvo antrasis vizitas į sostinę per du savaitgalius. Praėjusį jie čia užtikrintai 81:67 pranoko šalies vicečempioną „Rytą“.

Tiesa, Eurolygoje duobelę išgyvenantys žaliai-balti pralaimėjo tris pastaruosius mačus. Savo ruožtu įsibėgėję „Vilkai“ gali pasigirti trijų iš eilės pergalių serija Europos taurėje. Vienintelį sykį LKL jie suklupo tik svečiuose per pratęsimą 105:108 nusileidę Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“.

Abi komandos po mūšio Vilniuje atsipalaiduoti negalės: „Wolves“ trečiadienį namuose kibs į atlapus Venecijos „Reyer“ ekipai, o „Žalgirio“ apskritai lauks dvigubas iššūkis: trečiadienį pasimatymas išvykoje su Atėnų „Panathinaikos“ ir Mariumi Grigoniu, o penktadienį – kova Nemuno saloje su „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)