Visą penktadienį varginęs karštis neatbaidė vilniečių nuo nemokamos pramogos - TV3 inicijuoto koncerto „Lietuvos geriausi“, skirto valstybinei šventei. Tiesa, karštis nepasigailėjo televizijos technikos. Pačioje tiesioginės transliacijos pradžioje paaiškėjo, kad technika perkaito, dingo elektra, tad trukdžių ir vėlavimo neišvengta.

Netrukus techninės problemos buvo išspręstos ir pagal planą su šventėmis televizijos žiūrovus ir aikštėje susirinkusius žmones pasveikino Lietuvos dainininkai: Povilas Meškėla, Stasys Povilaitis, Justinas Lapatinskas, Rūta Ščiogolevaitė su Ramūnu Difartu, Linas Adomaitis. TV3 televizijoje debiutavo ilgametis LNK veidas Algis Ramanauskas-Greitai. Jam talkino žinių vedėja Renata Šakalytė.

Po kelių atlikėjų pasirodymų Lietuvos vėliava iškilmingai iš buvusių olimpiečių rankų iškeliavo į Londono olimpiadą besiruošiančių sportininkų rankas. Trispalvę, kurioje išausta 10 tūkstančių lietuvių vardų ir pavardžių priėmė disko metikas V.Alekna.

Šventės kulminacija - R.Ščiogolevaitės sugiedotas Lietuvos himnas. Dainininkė penktadienį buvo nusiteikusi itin patriotiškai - per pirmąjį savo dainą pasirodė pasipuošusi raudona suknele, o himną giedojo - žalia.

Kartu su Rūta „Tautišką giesmę" giesmę traukė publikoje stoviniavę Naglis Šulija su šeima, Amerikos lietuvio Roberto Kupsto tėvai. Minioje giesmę traukė ir Seimo narė Asta Baukutė su vaikais bei Artūras ir Agnė Zuokai, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Improvizuotuose užkulisiuose netoli sumontuotos scenos sukinėjosi taip pat patriotinėmis spalvomis pasipuošę Žilvinas Grigaitis ir Jogaila Morkūnas su mylimąja Austėja - Ž.Grigaitis pasirinko geltonus šortus, J.Morkūnas - geltonus marškinius, prie kurių priderino rožinius šortus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)