Rinkosi pasyvų poilsį

„Visuomet galvojau, jog graikai moka mėgautis gyvenimu. Buvau girdėjusi apie skanų graikišką maistą, vaizdingą kraštovaizdį. Po darbų maratono norėjau aplankyti tokią šalį, kurioje galėčiau gerai pailsėti,“ – pasakoja Rasa Kaušiūtė.

Dainininkė su savo mylimuoju šįkart rinkosi pasyvų poilsį, tačiau nepatingėjo ir aplankė žymųjį Hipokrato medį, gynybinę sieną, kurios likę tik griuvėsiai.

„Mane labai sužavėjo salos uostas, kuriame galėjome pamatyti, rodos, ranką pasiekiamą Turkiją. Daugiau neturėjau tikslo lankyti turistinių vietų, nes norėjau pailsėti prie baseino,“ – šypsodamasi kalba viena žinomiausių Lietuvos raudonplaukių.

Žlugdavo visi planai

Garsi moteris gyveno gražiame Kardameno kurorto viešbutyje prie pat jūros bei kalnų, tad kiekvieną dieną galėjo grožėtis nuostabiu kraštovaizdžiu, maudytis jūroje, mėgautis saule ar gulėti prie baseino.

Rasa juokiasi: ji su savo širdies draugu gyveno kaip tikri graikai. Ką suplanuodavo, viskas įvykdavo atvirkščiai.

„Buvome suplanavę aplankyti kitas salas, tačiau kelios dienos buvo vėjuotos ir negalėjome plaukti, nes negaliu pakęsti siūbavimo. Jei ką nors kitą suplanuodavau, visi planai žlugdavo. Tačiau nenusimenu - daugiau galėjau pabūti prie baseino, apie tokį poilsį jau seniai svajojau,“ – džiaugiasi išsipildžiusia svajone žinoma moteris.

Graikai – lietuvių priešingybės

Dainininkė džiaugiasi bent savaitei pakeitusi aplinką. Jai jau buvo įgrisę lietuviai, kurie paniurę vaikščioja gatvėje, skubėjima ir yra užsivertę darbais. O Koso saloje R. Kaušiūtė teigia išvydusi tikras lietuvių priešingybes.

„Man graikai pasirodė labai draugiški, malonūs, su plačiomis šypsenomis, mėgstantys pabendrauti bei niekur neskubantys, - teigia žavioji raudonplaukė. – Džiaugiuosi, jog savaitę galėjau atsigauti nuo visų darbų, koncertų bei kitų rūpesčių. Tik paskutinėmis atostogų dienomis prisiminiau darbus, kai paskambino mano mokinių mamos, norėdamos pasidžiaugti savo dukterų sėkme muzikinėje stovykloje. Jau norėjau planuoti repeticijas, bet užteko žvilgtelėti į gražų salos kraštovaizdį ir greitai dingo visos darbinės mintys,“ – šypsodamasi kalba atlikėja.

Graikų virtuvė - vegetariška

Kardameno kurorte populiarią atlikėją sužavėjo ir graikiškas maistas. Čia ji valgydavo daug graikiškų salotų, fetos sūriu įdarytų pomidorų, gardžiavosi arbūzais, graikiškomis kriaušėmis bei kitais vaisiais.

„Būdama Koso saloje perskaičiau apie graikišką virtuvę, kuriai būdingi vegetariški patiekalai. Tad laikydamasi graikiškų tradicijų, stengiausi valgyti kuo daugiau daržovių bei vaisių. Žinoma, nepraleidome progos paragauti ir jūros gėrybių, šviežios žuvies bei graikiško vyno. Net dabar kalbėdama apie maistą burnoje jaučiu graikiško maisto skonį,“ – juokdamasi kalba žinoma moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)