Pasisėmė įspūdžių

Kaip prisipažino pats grupės lyderis Stanislovas Stavickis-Stano, prieš išvykdamas į JAV jis nesitikėjo patirti tiek įspūdžių. „Pagaliau iš tikrųjų pamatėme Ameriką“, – džiaugsmo neslėpė ką tik iš kelionės sugrįžęs dainininkas. Jis sakė, kad gerų emocijų pasisėmė pusei gyvenimo į priekį. Tai nebuvo pirmas grupės vizitas į JAV, tačiau pirmąjį kartą muzikantai praleido vos kelias dienas, tuo tarpu šįkart jie užsibuvo dvi savaites. „Surengėme porą koncertų Los Andžele bei vieną Čikagoje.

Paruošėme ir specialią programą – surinkome keletą senesnių šlagerių ir žinomiausias savo dainas. Tačiau buvome nustebinti, nes labiausiai „suėjo“ grupės „Blur“ koveris su lietuvišku tekstu „Mano batai buvo du“, – šypsodamasis pasakojo Stano. Sutiko žvaigždę

Be koncertų, muzikantai pakeliavo ir po šalį. „Buvome Las Vegase, Holivude, Beverli Hilse ir kitose svarbiausiose vietose. Labai nustebino tai, jog Vegase netikėtai pamatėme ir garsiąją dainininkę C.Dion.

Nepaisant to, jog buvo 2 valanda nakties, ji apsipirkinėjo drabužių parduotuvėje, o prie durų laukė gerbėjų minia, kuri vėliau buvo išvaikyta apsauginių“, – susitikimą su žvaigžde prisiminė Stano. Jis tikino, kad kazino sostinėje Las Vegase daug pinigų nepaliko: „Galima sakyti, kad beveik nelošėme. Atvažiavus į šį miestą taip burna atsidaro, kad nebeužsidaro dar visą savaitę“. Dainininkas sakė, jog neužmiršo išsimaudyti vandenyne, bei atskleidė, kad susipažino ir su viena šaunia lietuvaite. „Ar ją parsivežiau? Tai istorija nutyli“, – paslaptingas išliko atlikėjas.

„Tūsas“ ir policija

Stano negailėjo pagyrų vietoje gyvenantiems tautiečiams. „Nerealiai geri tie užsienio lietuviai“, – leipo juokais atlikėjas ir pridūrė, kad teko su jais pasilinksminti. „Vieną vakarą po pasivaikščiojimo krantine su naująja drauge grįžau į savo numerį viešbutyje „Hilton“. Tai, ką išvydau, nustebino. Kambaryje linksminosi apie 30 lietuvaičių. Tačiau šalia jų nelabai linksmai nusiteikę stovėjo policininkai. Jie ilgai neužsibuvo, nes prižadėjome greitai skirstytis“, – vakarėlį prisiminė Stano.

Bet nebūtų tai tikras lietuviškas vakarėlis, jei ne antras policininkų apsilankymas. „Tą kartą kai kuriems išsisukti nepavyko – keletas buvo išvežti į areštinę“, – ne visai linksmą vakarėlio pabaigą prisiminė atlikėjas. Vis dėlto kelionė muzikantams paliko neišdildomų įspūdžių, kuriuos Stano pasakojo su plačia šypsena veide.