„Lietuvoje pilna vaikų namuose gyvenančių mažylių, vargingai gyvenančių šeimų. Todėl prieš Kalėdas vyksta daugybė akcijų, kurios skatina žmones pasidalinti gerumu. Tačiau turime atkreipti dėmesį ir į mūsų keturkojus draugus. Todėl mes sutikome sudalyvauti Kauno regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ fotosesijoje ir padėti atkreipti dėmesį į tai, kad beglobių gyvūnėlių namuose savo šeimininkų laukia daug liūdnų akyčių“, - DELFI pasakojo O. Pikul-Jasaitienė.
"Naujosios pupytės" Kauno regiono gyvūnų globos namų "Nuaras" fotosesijoje

Atlikėja neslėpė, kad ši tema jai labai jautri. „Manau, kad gyvūnais besirūpinančioms organizacijoms reikia ne tik finansinės, bet ir moralinės paramos. Todėl mes taip pat norėjome prisidėti prie gerumo akcijos ir paskatinti žmones nelikti abejingais, nebijoti pasiimti gyvūnėlių iš prieglaudų, nes jie būna šimtąkart mielesni, nei įsigyti su dokumentais“, - neabejoja Oksana, ir pati savo namuose jau 11 metų auginanti neveislinį katiną.

„Jis tikras šeimos narys. Neveislinis, be dokumentų. Paprastas katinukas. Aš labai myliu gyvūnus, todėl tokioms akcijoms niekada neatsakau“, - prisipažįsta ji.

Beje, Oksana su vyru Simu Krasnodare priglaudė beglobę katytę. „Netrukus ji pas mus į namus atsinešė ir du mažus katukus. Auginome juos ir prižiūrėjome. Tačiau kai mums teko grįžti į Lietuvą, katukus liko prižiūrėti buto šeimininkai“, - pasakojo katę su dviem jaunikliais Rusijoje išgelbėjusi O. Pikul-Jasaitienė.

Kauno regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ dėka, nuo 2006 iki 2010 metų nauji namai surasti 3243 gyvūnams. Net 377 gyvūnus pavyko sugrąžinti jų tikriesiems savininkams. Bendradarbiaujant su „Gyvūnų globėjų asociacija“ per 2009-2012 metus Kauno regiono gyvūnų globos namuose „Nuaras“ neatlikta nė viena eutanazija sveikam, geros psichikos globotam gyvūnui.

Pagrindinė problema - didelis gyvūnų skaičius prieglaudose. Į vieno padovanoto gyvūno vietą atvyksta 10 naujų gyvūnų, prieglaudos gyventojų, ieškančių naujų namų. Lietuvoje dažnai yra pamirštama, kad yra prieglaudos, kurioms itin reikia visokeriopos pagalbos.

„Nuaro“ savanorė Karolina Jovaišaitė ir fotografė Rasa Pupelytė vykdo projektą, kuriame su žinomų Lietuvos žmonių pagalba stengiasi atkreipti Lietuvos gyventojų dėmesį į beglobius gyvūnus.

Nuotraukoje „Naujosios pupytės“ – merginų grupė, kurią sudaro Oksana Pikul-Jasaitienė, Skaistė Steikūnaitė, Neringa Šiaudikytė ir Vita Jakutienė ir 9-10 metų Dobermanų veislės kalytė, ją rado "Nuaro" darbuotojas pririštą ir paliktą prieglaudoje Užliedžiuose. Šuo labai ramus, išmintingas, mielas, geranoriškas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)