Daugkartinis pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionas, 36-erių Andrius Kandelis laidoje „Nuo... Iki“ prisipažino, kad jo gyvenime buvo toks laikotarpis, kai iki visiško savęs sunaikinimo buvo likęs vos vienas žingsnis. Šokėjas atviras – per pastaruosius metus jis išgyveno ir išmoko tiek, kiek nebuvo patyręs per visus gyvenimo metus.

Prieš keletą mėnesių žiniasklaidoje vėl pasirodė nemaloni šokėjui informacija, esą Andrius užsienyje tarptautinėse varžybose apsimeta aukščiausios kategorijos teisėju, dirba varžybų komisijose, gauna už tai atlygį ir kitų privilegijų, nors tam teisės neva neturi. Apie tokį neteisėtą šokėjo elgesį išgirdę Lietuvos sportinių šokių federacijos komiteto nariai ryžosi panaikinti Kandelio kaip teisėjo licenciją. Tačiau šokėjas nenusileido, kreipėsi į teismą, ir netgi pasiekė pirmąją pergalę.

„Kai manęs nebuvo veikloje, viskas buvo ramu, tylu ir gražu. Kai aš vėliau atsiradau šiame fronte, sukruto labai daugelis žmonių, sukruto tam tikri žmonės, kuriems tai labai nepalanku. Nepalanku, kad aš važinėju į užsienį, kad aš teisėjauju. Esu konkurentas tam tikriems žmonėms. Šokių pasaulyje Lietuvoje labai didelė korupcija. Ir jeigu taip toliau tęsis, aš tikrai su tuo labai smarkiai kovosiu“, – teigė A. Kandelis.

Dabar vyro gyvenimas sukasi tik aplink darbą ir dukrą. „Esu laimingiausias tėtis pasaulyje. Anksčiau to apie save negalėjau pasakyti. Nebūčiau prieš, jei ji pasirinktų ir šokėjos kelią. Juo labiau, kad ji yra tikrai gabi“, – sako Andrius, auginantis 6-erių metų dukrą Ditę.

Anot šokėjo, būtent dukra jo gyvenime buvo didžiausia paskata, dėl kurios jis suėmė save į rankas.

„Buvau arti gyvenimo krašto. Man buvo labai sunku. Neviltis – taip galėčiau pasakyti. Neviltis, link kurios tu eini, ir nežinai, kas toliau bus. Jau kai prieini liepto kraštą, vienas žingsnis tau telieka... – sunkiai rinkdamas žodžius LNK laidoje pasakojo šokėjas, šiuo metu vadovaujantis nuosavai šokių studijai „Kandela“. – Jei ne dukra, manęs čia nebūtų...“

„Arba tu susiimi ir padarai tai, ką gyvenime turi padaryti. Tikiu, kad ne veltui gyvenime yra duodami šitie iššūkiai. Atsisijoja draugai vienareikšmiškai. Supranti, kas yra kas. Per porą metų išmoksti tiek, kiek neišmoksti per 30 metų. Nors sakoma, kad žmonės nesikeičia, tačiau ji keičiasi. Galima pasikeisti. Manau, kad ir aš pasikeičiau. Nepasakyčiau, kad tapau geresniu tėčiu, nes aš visada buvau geras, pas mane visada buvo širdis. Tik manimi gyvenime labai daug kas naudojosi ir aš tą supratau“, – teigė jis.

Nepalūžti A. Kandeliui taip pat padėjo tikėjimas. Žymus šokėjas kiek anksčiau buvo pastebėtas vienoje religinėje bendruomenėje. Tuomet vyras pasakojo, kad jį, prislėgtą nesėkmių, kone prievarta į automobilį įsodino ir į bažnyčią nuvežė artimas bičiulis tam, kad jis pradėtų optimistiškiau žvelgti į savo ateitį. Išsigelbėti nuo pagundos įnikti į alkoholį ar depresiją Andriui padėjo pokalbis su kunigu. Šiandien šokėjas tikina tebesilankantis bažnyčioje ir tebebendraujantis su jam padėjusiu kunigu.

Pasiteiravus, ar šiuo metu šokėjo širdyje yra vietos naujai meilei, Andrius tikina, kad apie tai nė negalvoja: „Yra tik mano dukrytė. Daugiau nieko nėra. Ji atstoja man viską“, – sakė tris kartus išsiskyręs vyras.

Ar jis ryžtųsi dar vienoms vedyboms?

„Nebenoriu. Užtenka. Turiu gyvenimiškos patirties. Nesu nusivylęs moterimis, tiesiog nenoriu būti įsipareigojęs. Man užtenka, kad turiu savo vaiką ir jai esu įsipareigojęs. Ji mane valdo, kaip tik nori“, – nusijuokė jis.

„Aš apie tai nebegalvoju. Man svarbiausia, kaip mano dukra užaugs. Man visiškai nėra jokio potraukio kurti šeimą ar turėti kažkokių bendrų tikslų su tam tikru žmogumi“, – pridūrė jis.

Anot Andriaus, dėl daugelio jam nutikusių bėdų buvo kaltas jo būdas – vyras pasakoja, kad buvo per daug naivus.

„Aš niekada niekam nelinkiu blogo, bet yra tokių žmonių, kuriuos pavadinčiau šakalais, kurie specialiai tai daro. Jų yra ne vienas – jų yra labai daug. Manau, kad buvau per daug naivus ir į viską žiūrėjau pro pirštus. Dabar taip nėra. Dabar apsiskaičiuoju du, tris žingsnius į priekį. Aš labai gražių gyvenimo akimirkų nugyvenau jau po nesėkmių. Buvo užsienis, kelionės, šokių studija“, – „Nuo.. Iki...“ pasakojo A. Kandelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)