Vyras jau seniai veda ne tik televizijos, bet ir radijo laidas. Vienas iš jo bei Jono Nainio skiriamųjų laidų bruožų buvo bandymas lengvai apgauti žmones. Kartais dėl to, jiedu net pakliūdavo į bėdą.

Stabdė traukinį radijo laidos metu

„Atėjome mes vieną kartą į radiją. Nuotaika buvo fantastinė. Ir kalbame: „klausyk, o mes niekada nesame sustabdę traukinio. Kažin ar tai sunku?“ Ir mes skambiname į informaciją 118 numeriu. Išsiaiškinam, ar yra budinti traukinių stotis“, – sako, va tokia ir tokia.

Mes paskambinam į ją: „sveiki, čia jums skambina iš Vilniaus traukinių stoties. Nutiko labai svarbus avarinis atvejis, mums reikia sužinoti dabar kokio nors traukinio vairuotojo telefono numerį.“ „Kas nutiko?“, – klausia ir girdžiu, kaip žurnalą varto.

„Nutiko labai svarbus dalykas. Konfidenciali informacija, negalime pasakyti.“ Ji pasako kažkokios budinčios stoties kontaktus. Čia jau trečias skambutis. Skambinam į tą stotį: „sveiki, mes kątik iš Alytaus budinčios gavom jūsų telefono numerį. Norim gauti traukinio vairuotojo telefono numerį.“

„Tai vairuotojo ar mašinisto?“, – ji klausia. Sakom, kad abiejų duotų. Sako, tai rašykitės. Mes patildome radiją, užsirašome. Ketvirtas skambutis – mes skambinam traukinio vairuotojui. Ir sakome, kad stabdytų traukinį, reikia kai ką iškrauti.

„Ką iškrauti?“ – klausia. Jie supanikuoja. Klausiame, ar tikrinot žmones. Jie atsako, kad neveža žmonių. Mes patys galiausiai suprantam, kad nežinom, kur paskambinom. Žodžiu, jie panikuoja, numeta ragelį. Mes pasijuokiam, kad geras: „rytoj tupdysim lėktuvą“.

Juokas juokais. Taip pasijuokėm ir neimam į galvą. Ateinam vakare į laidą. Mūsų redaktorė buvo keistos spalvos ir veido išraiškos. Nepatenkinta labai ir sako: „Ką jūs padarėt? Čia buvo atėjus policija. Jus pasodins į kalėjimą. Jūs stabdot traukinius.“

Juokingai tai skambėjo mums tuo metu. Mes sakom: baikit, ką jūs čia mus sodinsit į kalėjimą. Rašykite geriau straipsnį, kad lengva prisiskambint, reikia didint saugumą, mažinti pavojų. Juk bet kas gali pasiskambint“,– istoriją baigė Rolandas.

Vyras pripažino, kad iš dalies jaučiasi kaip pilietiškas asmuo, nes parodė kaip lengva yra padaryti tokį dalyką.

Po šio įvykio Rolandas kartu su Jonu turėjo nuvažiuoti į policiją, parašyti pareiškimą, paaiškinti savo veiksmų priežastis. Tačiau niekas stipriai ant jų nepyko, suprato tai kaip humorą.

Kartą išdūrė merginą ir ji nualpo

Kai kurie žmonės laikosi pozicijos, jog toks klausytojų apgaudinėjimas gali turėti neigiamų pasėkmių. Kai kurie laiko tai patyčiomis.

„Esame susilaukę įvairų nuomonių apie save. Kartą mums yra sakę, kad esame pašaipų kurstytojai. Kad mus reikėtų rauti su šaknimis. Čia kaip kas pažiūrės. Jei mes nepatinkame kažkam, tai galima prikibti prie bet kokio dalyko. Bet jeigu jam patinka, jis gali paprastai pasakyti savo vaikui, tarkim, kad taip paprastai žmogų galima apvesti aplink pirštą. Nepasitikėk tokiais skambučiais.

Rolandas pripažįsta, kad jų laidos klausydavo nemažai moksleivių, o didžioji fanų bazė koncentruodavosi mokyklose, todėl atsiranda daugiau atsakomybės.

„Gal prieš aštuonerius metus taip ir buvo, jog mūsų klausė daug moksleivių ir darėme jiems daug įtakos. „Radistai“ palyginus su grupėmis ir didžėjais tapo labai maži“,– sakė jis.

Su Jonu niekada nėra susipykę

Jonas ir Rolandas kartu veda laidas ir darbuojasi jau ne vienerius metus. Tačiau jie sugeba ne tik puikiai sutarti, bet net nėra susipykę.

„Mes nesame gyvenime susipykę. Yra buvę tyliadienių, kaip ir kiekvienoje poroje. Būna, kad visą savaitgalį kartu dirbame, o paskui dar ir savaitės dienomis. Tai reikėdavo ir patylėti. Mes vienas kitą matydavome daugiau, nei savo žmonas. Tada būdavo kažkokia įtampa.

Niekada net dėl pinigų nebuvome susipykę. Ant dviejų viskas labai lengvai dalinasi. Visada atvirai pasikalbame. Uždirbame įvairiai“,– sakė jis.

Rolandas tikina, kad didžiausias jo turtas yra šeima, dėl to jis jaučiasi labai turtingu.

„Aš jaučiuosi turtingas, nes turiu žmoną, kuri supranta mano darbo režimus, kuomet aš penktadienį, šeštadienį grįžtu trečią nakties iš darbo. Turiu du vaikus, kurie mane myli, ir atpažįsta. Todėl aš jaučiuosi, kad gyvenime esu turtingas. Gyvenime reikia, kad būtum sveikas, mylimas ir kažkam reikalingas ir turėtum, ką mylėti“,– kalbėjo jis.

Laidų vedėjas pripažįsta, kad kartą yra padaręs dalyką, kurio tikrai gailisi.

„Yra. Kartą per darbų pamoką pavogiau padėklą su riestainiais. Taip jau nutiko“,– liūdnai pripažino žinomas vyras.

Vieną didžiausių klaidų savo gyvenime Rolandas laiko knygų neskaitymą, taip pat per mažą įsitraukimą į įvairias veiklas.

„Taip. Dar viena klaida buvo ta, kad nesimokiau muzikos. Kai žiūriu atgal man atrodo, kad aš visko per mažai dariau. Per mažai sportavau, skaičiau, skyriau dėmesio tėčiui, tarkime“,– sakė jis.

Visas pokalbis: