Svarbiausia, anot jo, tikėti tuo, ką darai. Ir jei tėvams, mokytojams ar treneriams pavyksta įskiepyti tą mintį dar vaikystėje, R. Balžekas neabejoja, kad tikrai galima pasiekti labai aukštų rezultatų.

„Žinoma, norint tapti olimpiniu ar pasaulio čempionu, reikia turėti bent 40 proc. talento. Bet visų svarbiausia yra tikėti savimi ir tuo, ką darai. Tai yra visko pagrindas, - sako treneris. - Jei netiki savimi, nepasieksi nieko nei mokslų, nei verslo, nei sporto, nei bet kurioje kitoje gyvenimo srityje.“

14 metų R. Berankį treniravęs ir į pergales Lietuvos teniso viltį vedęs R. Balžekas pabrėžia, kad siekiant užsibrėžto tikslo taip pat labai svarbus komandos palaikymas. Todėl labai svarbų vaidmenį vaidina tėvai, mokytojai, treneriai. 

Ričardas niekada nesuabejojo dėl savo tikslo. Aš taip pat juo niekada neabejojau. Vienkartinių dvejonių po pralaimėjimų būdavo. Bet tik iki kitų sėkmingų varžybų. Jis kol kas dar nepasiekė pagrindinio savo tikslo, bet tam turi visas galimybes, - neabejoja treneris. - Jei Ričardas ir toliau nenustos dirbti, savo svajonę tikrai pasieks.“

R. Balžekas išduoda, kad jiedu su R. Berankiu niekada nesivaikė rezultato. Visą dėmesį stengėsi sukoncentruoti į progresą. Nes progresas veda į tobulėjimą, kuris ir lemia gerus rezultatus. „Jei mūsų tikslas būtų užsidirbti daug pinigų, būtume prapuolę“, - neabejoja jis.

Tačiau įgyvendinant savo siekius ir tikslus, ne paskutinėje vietoje yra ir pinigai. Siekiant gerų rezultatų, jaunimo tobulėjimui finansiniai ištekliai yra būtini. Todėl reikalingi rėmėjai, kurie taip pat padėtų siekti užsibrėžto tikslo. Tenisininkams, skirtingai nei krepšininkams, rėmėjų susirasti yra sunkiau. Bet R. Berankis su amerikiečiais pasirašė pirmas sutartis jau būdamas 14 metų.

Paklausus, ar lengva iš jaunuolio nulipdyti Ričardą Berankį, treneris neslepia, kad tai nėra lengvas uždavinys. „Bet mes nuo pat pradžių buvome įsitikinę, kad kažką iš jo nulipdysime. Tuo tikėjo visa komanda ne tik Lietuvoje, bet ir Amerikoje. Dabar lipdome naują, dar didesnį būsimą talentą – Akvilę Paražinskaitę“, - sako R. Balžekas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)