Tiesa, šis A. Jagelavičiūtės tekstas šiandien įgavo naują prasmę – jame kalbama ne tik apie drąsą gyventi, bet ir apie mirtį, kuri, cituojant tuomet parašytus Agnės žodžius, kartais atrodo lyg dovana.

„Man sunku suprasti žmones, kurie gėdinasi gyventi. Vis galvoja, ką apie juos pasakys kiti, arba dar blogiau, jie yra tie, kurie, būdami visiškais nevykėliais, tiesiog kritikuoja kitus.

Mes turime skirtingai jėgų, pinigų, skirtingus charakterius, bet geismo jausmas mums visiems padalintas vienodai, nelygu, kiek jo mes įsileisime į gyvenimą. O man nieko nereikia, tik šiek tiek.

Jei dirbti, tai iki sąmonės netekimo, jei mylėti, tai daug toliau nei iki mėnulio ar atgal, jei gerti, tai iki žemės graibymo, jei siekti tikslo, tai be žodžių, prasidedančių – ne. Man būna nuostabių dienų, kai atrodo sprogsiu iš laimės, ir būna dienų, kai mirti – atrodo lyg dovana, bet čia gi tas vienas gyvenimas, kuris, kai pagalvoji, juk tik jis man iš tikrųjų ir priklauso. Ir, o Dieve, juk niekas neapsaugotas... Jis gali baigtis, kad ir rytoj.

Ar pagalvoji, kas būtų, jei šiandien būtų paskutinė tavo gyvenimo diena?

Ar nesigailėtum, kad bijojai?

Nebijok“, – 2019-ųjų vasarą rašė A. Jagelavičiūtė.

Paaiškėjo mirties priežastis

Apie atsisveikinimo detales socialiniuose tinkluose pranešė jos ilgametis ir artimas bičiulis, bendražygis Saugirdas Vaitulionis.

„Su Agne bus galima atsisveikinti sausio 2 ir sausio 3 d. iki 11 val. Olandų laidojimo namuose.

Laidotuvės vyks sausio 3 d. Kaune, Karmėlavos kapinėse“, – skelbė jis.

Žinia apie vienos garsiausių Lietuvos moterų mirtį pasiekė trečiadienio rytą. Ją Delfi patvirtino redakcijai žinomas ir šeimai artimas šaltinis.

Pranešta, kad A. Jagelavičiūtė pastarosiomis dienomis sunkiai sirgo. Dėl ligos ji pateko į ligoninę, buvo gydoma reanimacijos skyriuje dėl plaučių uždegimo, kuris, deja, komplikavosi.

Žinomai moteriai buvo 42-eji. Jos gedi mama, sūnus, artimieji, kolegos, bičiuliai ir visi ją pažinoję.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)