Ši laida patraukė žiūrovų dėmesį ne tik dėl naujo-atviro ir nenudailinto žvilgsnio į žvaigždes, bet ir buvo patraukli humoru, parodijos elementais, nevengė provokacijų ir naujovių, rašoma pranešime spaudai.

Laidos kūrėjai, atsisakydami saldaus ir nudailinto gyvenimo būdo laidų stiliaus, leido savo herojams jaustis laisvai, parodyti tikrąjį savo veidą ir gyvenimo būdą.

Taip gimė „X klano“ laidos apie Samą, Editą Mildažytę, Juozą Erlicką, Vaivą Mainelytę, Reginą Arbačiauskaitę, Andrių Mamontovą, Irmą Jurgelevičiūtę, Borisą Moisejevą ir daugelį kitų žvaigždžių.

Rusijos pop žvaigždė, iš Baltarusijos kilęs ir Lietuvoje karjerą pradėjęs Borisas Moisejevas „X klane“ pirmą kartą prisipažino esantis gėjus, Juozas Erlickas pirmą kartą su dukromis rudenį Zarasuose pademonstravo šokinėjimo nuo bokšto sugebėjimus, Rolandas Kazlas, norėdamas parodyti nejuokingąją savo asmenybės pusę, skaitė savo kūrybos eiles, Irma Jurgelevičiūtė aštriai pasisakė už mirties bausmę ir rankų kapojimą vagims, o tuomet dar jaunutė svajonių nuotaka Renata Mikailionytė interviu davė gulėdama su drabužiais vandens pilnoje vonioje savo namuose.

Pirmoji „X klanas“ laida, kurią jau galima pamatyti internete, buvo interviu-pokalbių laidos parodija apie BIX lyderį, dabar – prodiuserį Saulių Urbonavičių Samą.

Tuomet kalbėdamas apie save ir savo muzikinę karjerą, Samas nevengė atviravimų. Pasakodamas apie muzikantų gyvenimą, Samas prisipažino, kad dėl alkoholio vartojimo po „balių“ nekenčia savęs ir geriausiai jaučiasi blaivas. Jau daugybę metų būdamas blaivininku, Samas su šypsena turbūt pažiūrės šį interviu, nes jau tuomet jis užsiminė, kad blaivybė yra tikrasis menininko ir sąmoningo žmogaus kelias.

Pasakodamas apie užsienio žvaigdes, Samas prisimins susitikimą su grupe „Nirvana“ 1989 metais, kai BIX ir „Nirvana“ grojo viename klube Vokietijoje: „Jie tada buvo niekam nežinoma grupė iš JAV, paprasčiausi chroniukai ir ėjo myžti už scenos, vietoj to, kad nueitų į tualetą“.

Laidoje Samas papasakos ir daugiau nuotykių iš savo gyvenimo, apie tai, kaip jis būdamas studentas tapo vegetaru ir jam išbyrėjo visi dantys, „pilotuos“ naikintuvą, nes tai neva yra jo hobis, o savo ateitį „numatys“ Rusijoje, užsimaskavęs po ilgu peruku, juodais akiniais ir ūsais.

Parodijuodamas rusų žvaigždes, Samas susikurs stebėtinai į rusų pop atlikėjo Igorio Nikolajevo panašų įvaizdį. Rokeris Samas suvaidins save neva po 20 metų pabėgusį į Rusiją, nes „Vakarai mūsų muzikos nesuprato, Lietuva irgi“, pamiršusį lietuvių kalbą ir dainuojantį dainas apie meilę, kaip tipiški saldūs Rusijos pop atlikėjai.

Nuorodą į „X klanas“ laidų archyvą rasite čia:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)