Buto šeimininkės Liudmilos teigimu, Monika iš buto turėjo išsikraustyti praėjusią savaitę. „Ji turėjo susitikti su agentu, perduoti butą, raktus ir taip toliau. Agentas pasakė, kad atvažiavęs į butą sutartu laiku Monikos namuose nerado. Ji paliko raštelį ar parašė žinutę, kad raktas paliktas šalia esančiame restorane. Ji tiesiog pabėgo ir paliko bardaką“, – teigė buto savininkė.

Buto šeimininkė skaičiuoja nuostolius: apgadinti baldai, nesumokėti visi komunaliniai mokesčiai. Pašnekovės teigimu, ji domėjosi, kiek kainuotų profesionalus buto valymas, kurio reikia dėl to, jog bute ilgą laiką gyveno šuo: „Man pasakė, kad tokio buto tvarkymas po to, kai ten gyveno šuo ir panašiai, kainuotų apie 800 eurų“.

Pirmadienio vakarą Monika Šalčiūtė feisbuke paviešino savo poziciją:

Net nežinau, nuo ko pradėti. Aš nesu linkusi į konfliktus, stengiuosi visas situacijas spręsti geranoriškai ir demokratiškai. Tačiau šmeižtu ir bergždžiais kaltinimais man skamba visa spauda ir socialinis tinklalapis „Facebook“.

Susirūpinę mano draugai, pažįstami, kolegos ir artimieji. Rašau šį pranešimą dėl jų.

Persikrausčiau į naujus namus sausio 31 dieną (šiais metais). Tą pačią dieną buvo minčių parašyti „postą“ feisbuke ir parodyti, kokie gali būti neprofesonalūs buto nuomotojai bei pasiklausti, ką daryti tokioje situacijoje, jeigu susiduriat su blogais nuomotojais.

Tačiau pagalvojau, jeigu viešai parašysiu, kokie nepadorūs žmonės man nuomojo butą, tapsiu tokia pat neprofesionali, nekorektiška, kaip jie. Vadovaujuosi taisykle: jeigu blogai pasielgė su manimi, tai nereiškia, kad ir aš privalau elgtis taip pat bjauriai su kitais. Taip pat nenorėjau piknaudžiauti savo padėtimi, nes žinau, kokią galią ir informacijos sklaidą turiu socialiniuose tinkluose.

Nusprendžiau situacijos viešai nespręsti, man pagailo žmonių, jų privataus gyvenimo ir jų artimųjų, tad mažų mažiausiai viską viešinti man pasirodė žema.

Kiek matau, šiandien tokia nuomonė tik mano ir per savo gerą širdį tapau kažkokiu „atpirkimo ožiu“. Šiuo pranešimu ginu savo garbę ir orumą. Tikrai nenorėjau tokios „reklamos“, niekada aš nenorėjau jokių tokio tipo „reklamų“ ir „skandalų“, tai tik dar vienas įrodymas, kad „skandalus“ kuriu ne aš.

Na, pradėkime nuo pradžių (iškart sakau, labai neįdomi ir laiką švaistanti istorija, tačiau, jeigu skaitot, perskaitykit viską). Gynėjų g. 14-14, Vilniuje, gyventi pradėjau nuo 2016 vasario 2 dienos.

Ieškojau naujo buto arčiau centro, variantų nebuvo daug, skelbimą radau internete. Atėjau apžiūrėti buto, kurį atstovavo brokeris Linas Karpavičius, buvau apstulbusi, nes nuotraukos neatitiko tikrovės: grindys demėtos, kriauklė vonioje kemšasi, unitazas ties vandens lygiu juodas, baldų beveik nėra, juodas kambariukas pilnas buvusio nuomininko daiktų (o gal net savininkų), virtuvės kriauklė dėmėta bei nedegančios šviesos.

Nuotraukos po Monikos išsikraustymo iš buto:

Paklausiau, kas čia buvo? Kodėl viskas taip atrodo? Pasakė, jog prieš mane gyveno labai netvarkingas vaikinas, atrodo, vardu Edgaras, o buto savininkė Liudmila Kubilė nebuvo apžiūrėti šio buto maždaug metus, nes gyvena ir dirba Dubajuje. Paprasčiausiai neturi galimybės prižiūrėti šio buto. Be abejo nustebau, kodėl butas nėra paruoštas apžiūrai. Ilgai galvojusi, priėmiau sprendimą paiimti butą, pagalvojau: tiek to, pasiplausiu, susitvarkysiu, išsinešiu šiukšles, nusipirksiu baldus, apsistatysiu ir priprasiu. Juk negali būti viskas idealiai.

Taip pat mane labai vargina naujo buto paieškos bei kraustymaisi. Pasirašant sutartį paprašiau, kad brokeris Linas Karpavičius įvardytų (prirašytų) papildomus punktus dėl buto būklės (nes norėjau apsidrausti), t.y. demėtos grindys, sulaužytos spintelės, purvinos sienos ir pan. Be abejo sutiko (nuotrauką įdėsiu į „posto“ komentarus). Padaviau pinigus už einamąjį mėnesį ir dar tokią pačią sumą, kaip depozitą, gyventi paskutiniam mėnesiui (kaip nurodyta sutartyje, pridėsiu nuotrauką į komentarus).

Pasirašiau sutartį nuo 2016 vasario 2 dienos iki 2016 spalio 2 dienos (8 mėnesiams), pinigai už nuomą mokami 5 mėnesio dieną. Išeinant iš buto ir Linui Karpavičiui rakinant duris, pastebėjau, jog ant buto durų tušiniu ar peiliuku išraižyta užrašas Edagarai tau bus py**a, Edgarai tau bus blogai“.

Pasiklausiau, o kas čia per nesąmonė? Man atsakė: na, aš irgi tik šiandien pastebėjau, toliau klausimo komentuoti nenorėjo.

Pasakiau: na, galėjot ir pranešti man prieš išnuomojant butą, o ne po visko ir tik tada, kai pati pamačiau. Man atsakė: na, taip gavosi, gal kažką sugalvosiu, apdengsiu plėvele ir pan. Spėkite, ar ištesėjo duotą žodį? Be abejo – ne, kaip ir kitų dalykų. Na, reziume, užsakė man valytoją už 20 eurų, kuri išplovė man grindis (dėmėtos liko, nes paprasčiausiai jau prieš tai buvo dėmėtos, ką paprašiau įterpti į sutartį) ir vonią bei tualetą (kalkės ir gelsva spalva liko).

Paklausiau, kodėl langai neišvalyti ir virtuvės kriauklė? Orkaitė? Brokeris atsakė: langų nevalė, nes jai buvo šalta, virtuvės kriauklė nusidažiusi, neatsivalo, o orkaitę turbūt pamiršo. Apie vonios kriauklę jau neklausiau, pagalvojau: pati užpilsiu kokios cheminės medžiagos ir gal atsikimš, nes norėjau kuo geresnių santykių.

Pasirašiau sutartį iki 2016 spalio 2 dienos. Nežinau, kiek ji ten oficiali, valstybei mokesčiai mokami ar ne, jokių sąskaitos faktūrų ar čekių niekada negavau. Nelabai ir klausiau, jeigu žmonėms gerai, tegu sutaupo sau pinigų, nes mokesčiai yra dideli. Beje, sutartyje nėra minėta, kad negalima laikyti augintinio ir kad prieš išsikraustant turiu padaryti specialų buto valymą ir apskirtai kokį valymą.

„Pasibaigus sutarčiai ar ją nutraukus, perduoti patalpas nuomotojui ne blogesnės būklės nei jos buvo nuomos termino pradžioje atsižvelgiant į natūralų nusidevėjimą“ (citata iš sutarties)

Na, pradėjau gyventi, viskas kaip ir gerai, pasitaikydavo kažkokių nesutarimų, kad nevykdo vienų ar kitų sąlygų, na, bet praleidau pro akis, nes nenorėjau pykčių.

Kartą net buvo dingusi elektra (galvojau dingusi, pasirodo - atjungta) 4 dienoms, nes brokeris Linas Karpavičius nesumokėjo iš mano duotų pinigų mokesčių 4 mėnesius, nes neturėjo laiko, prašė supratimo. Dažnai mokesčius mokėdavau iš anksto, dar neatėjus sąskaitoms (sakydavo apytiksles sumas, dažnai gaudavosi mano permokėjimas). Mane tokie dalykai pradėjo erzinti.

Beje, atėjus 2016 spalio 2 dienai, sutarties nepratęsėme, tad gyvenau ir mokėjau pinigus be sutarties. Gyvenau dar metus ir du mėnesius (iki 2017 sausio 31 dienos). Apie išsikraustymą galvojau kelis mėnesius, tačiau neradau tinkamo varianto. Na va, ir atėjo 2017 gruodžio 4 diena (5 dieną mokėjimai). Brokeris rašo man dėl nuomos. Aš kažkaip neatrašiau, dirbau ar kažką veikiau (nepamenu), pagalvojau, atrašysiu vėliau.

Atrašiau kitą dieną, patikslinkite sumas ir panašiai, bet prieš man rašant šią žinutę sulaukiau štai tokios: „Monika, vėluojate dvi dienas sumokėti nuomą, aš jums iškviesiu 24 valandas. Man tik akys ant kaktos iššoko ir negalėjau patikėti, ką perskaičiau, na, tai buvo paskutinis lašas tokios parodytos nepagarbos. Susimokėjau nuomą. Ilgai svarsčiau apie viską, pasikviečiau Liną į svečius ir pranešiau, jog noriu išsikraustyti ir taip pat norėjau, kad apžiūrėtų butą.

Sudėjome visus taškus ant i, atsiskaitėme mokesčius. Taip priėmė butą ir pasakė „Dėl buto priekaištų neturiu, tikrai gražiai ir tvarkingai gyvenate, perduosiu savininkei“. Savo depozitą paskyriau paskutinio mėnesio nuomai. Kai ateis likę mokesčiai, praneškite, kokios sumos, kad galėčiau susimokėti. Ir po kelių dienų man paskambino Liudmila Kubilė, prisistatanti buvo savininke. Beje, buvo pirmas mūsų pokalbis ir apskirtai kažkoks kontaktas. Pasiklausė, ar jūs ketinate persikraustyti? Paminėjau apie brokerio žeidžiančią žinutę. Komentuoti nenorėjo, tik paminėjo: „Prieš tave gyveno nelabai geras nuomininkas, dėl to jis kartais gali būti nemalonus“.

Nu, atsiprašau, bet prie ko čia aš? Atėjo sausio 31 diena, išsikrausčiau į naujus namus. Rašau Linui Karpavičiui: „Sveiki, man reikia dar vienos dienos, nes noriu užsakyti valytoją, kaip jūs užsakėte man, ar galite atvykti paiimti raktus vasario 2 dieną (lygiai taip pat, kaip pasirašiau sutartį prieš dvejus metus, vasario 2 dieną), man pasakė: jeigu nori likti dar vieną dieną, mokėk 50 eurų kaip trumpalaikės nuomos mokestį. Pagalvojau, ką? Nėra interneto, televizijos, baldų, patalynės ir pas jus tumpalaikė nuoma 50 eurų? Man pasirodė kažkoks kosmosas, ypač tada, kai pati atsikrausčiau gyventi 2 dieną, ne pirmą.

Taip pat paminėjo, kad turi būti specialus valymas, ne paprastos valytojos, nes gyvenau su šunimi. Nori kažkokio dezinfekcinio valymo už kelis šimtus eurų. Nėra sutatyje minėta, nieko apie augintinio laikymą ir specialius privalomus antibakterinius valymus nuo gyvūnų. Kai įsigijau Nino, man taip pat jokių pretenzijų neturėjo, nes nebuvo minėta sutartyje, kad negaliu gyventi su gyvūnu. Išvis aš metus laiko gyvenu be sutarties.

Perskaičiau, kad kiekvieną mėnesį dvejus metus mokėjau už kaupiamąjį namo remonto fondą, kuris man nepriklauso, tad man dar jie skoloje apie 50 eurų. Ir turėjau išsikraustyti 1-2 dienom ankščiau negu man priklausė. Tai kaip dabar tai spręsti? Gal turite kokių patarimų. Kiek jie minėjo pas juos trumpalaikė nuoma? 50 eurų? Tai gal irgi tegu susimoka? Tada gautųsi man skoloje jau 100 eurų. Kažkoks kosmosas. Straipsnių beveik neskaičiau, tad nežinau pilnos informacijos, kuo esu kaltinama.

Sukonkretinu papildomą informaciją. Bute gyvenau lygiai dvejus metus (24 mėnesius), ne daugiau. Buto dydis 67 kvadratai (taip minima sutartyje), o ne virš 72 kvadratų. Butas priklauso Stepan Melnik ir mano nuomos pinigai skiriami buto paskolai padengti. Liudmila Kubilė, matyt, jo sugyventinė Dubajuje. Polina Kreidi - išvis nežinau, kas per asmuo ir kodėl ji per visą feisbuką platina klaidingą informaciją, viešina tokius mano asmeninius duomenis, kaip asmens kodas, parašas ir kita. Per dvejus metus esu savininkams sumokėjusi apie 15 000 eurų (įskaitant ir paslaugas), apie kokias skolas mes kalbam ir nuomos nemokėjimus aš nežinau.

Paskutinio mėnesio mokesčiai, kuriuos turiu už save susimokėti, ateis apie vasario 15 dieną (apie 50 eurų), tačiau šios sąskaitos dar nėra gautos.

Butas buvo paliktas tvarkingas, išskyrus neišplautas grindis, kurias suteršė krovėjai, nes nešant mano daiktus nenusiėmė batų. Dėmės ant grindų buvo jau prieš man atsikraustant, kaip ir minima pirmoje sutatyje. Mano draugai, artimieji matė buto stovį, tą pati gali patvirtinti. Esu įkėlusi ne vieną nuotrauką į „Facebook“, kaip gyvenu. Nepaisant, kad man neleido užsakyti valytojos už 20 eurų, kaip buvo užsakyta man, butas atrodė tvarkingai.

Man tik kyla klausimas, koks buvo Liudmilai Kubilei tikslas išpūsti šį burbulą? Ir ką daryti man šioje situacijoje? Lengviau rasti naujus nuomininkus? Aš nežinau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (607)