Pati Liudmila Monikos dar nebuvo sutikusi akis į akį, visus buto nuomos rūpesčius tvarkė jos agentas.

Neseniai į Lietuvą grįžusi moteris tikina, kad jai grįžus agentas pranešė, kad nuomininkė ketina išsikelti. „Nes negali susimokėti laiku, ji buvo susipykusi su mano agentu, grasino mokesčių inspekcijomis, nors tai labai juokinga“, – pasakojo moteris.

Ketina paduoti į teismą Dubajuje

Kiek daugiau nei dvejus metus Liudmilos bute gyvenusi Monika atsikraustydama mokėjo nuomą ne tik už pirmą nuomos mėnesį, bet dar ir vieno mėnesio buto nuomos dydžio užstatą. „Ji pati nusprendė, kad paskutinį mėnesį gyvens už užstatą, – teigė pašnekovė. – Nusileidau jai ir pačiai Monikai pasakiau, kad gerai, tegu gyvena iki mėnesio pabaigos. Tuo metu dar nežinojau, kad ji bute gyvena su šunimi. Šuo didžiulis – Akitos veislės. Tokių šunų butuose nelaiko, todėl pasakiau, kad butą turės išvalyti profesionali įmonė.“

Liudmilos teigimu, Monika iš buto turėjo išsikraustyti praėjusią savaitę. „Ji turėjo susitikti su agentu, perduoti butą, raktus ir taip toliau. Agentas pasakė, kad atvažiavęs į butą sutartu laiku Monikos namuose nerado. Ji paliko raštelį ar parašė žinutę, kad raktas paliktas šalia esančiame restorane. Ji tiesiog pabėgo ir paliko bardaką“, – teigė buto savininkė.

Buto nuotraukos po to, kai iš jo išsikraustė Monika:

Pašnekovės teigimu, ji domėjosi, kiek kainuotų profesionalaus buto valymo paslauga: „Man pasakė, kad tokio buto tvarkymas po to, kai ten gyveno šuo ir panašiai, kainuotų apie 800 eurų“.

Tačiau Liudmila skaičiuoja, kad nuostolių yra daugiau. „Negaliu tiksliai dabar pasakyti, bet, matomai, ji du mėnesius nemokėjo komunalinių mokesčių. Taip pat yra sulaužyti baldai, apgadinta sofa, apgriaužti baldai, kažkokios spintelės, parketas. Grindys yra pagrindinis dalykas, kuris yra sugandintas. Ji to šuns gal nevedžiojo į lauką, ten didžiausios dėmės, apibraižyta ir panašiai“, – nuostolius vardijo šeimininkė.

Butas, kuriame kelerius metus gyveno Monika, nebuvo naujai įrengtas, tačiau, kaip sako pati šeimininkė, buvo kur kas geresnės būklės.

„Pas mane šunys nesišlapindavo ant grindų ir ant sofų, neleisdavau šunims griaužti baldų. O ji tikriausiai nelabai supranta, ką daro“, – piktinosi moteris.

Apie tai, kad butas nuniokotas, moteris viešai parašė ir feisbuke. Paviešinus buto nuotraukas, socialinio tinklo vartotojai ėmė jai siųsti žinutes su Monikos socialiniuose tinkluose viešintomis nuotraukomis. Jose įamžintas butą niokojantis Nino Persikas.

„Ji miega su savo šuniu lovoje. Tai ne mano reikalas, bet ne nuomojamame bute. Tuo labiau, ji negavo leidimo ten gyventi su gyvūnu“, – teigė Liudmila.

Buto savininkės teigimu, M. Šalčiūtė ją ignoruoja. Nuo tada, kai ji išsikraustė iš buto, su ja susisiekti nepavyko. Liudmilos teigimu, Monika buvo įspėta ir apie tai, kad jei nepavyks problemos išspręsti draugiškai, tai bus paviešinta.

@nino_persikas Žiurkėnas 🐹 #dog #hamster #cute #puppy #akita #akitainu

A post shared by Monika Šalčiūtė (@monika_salciute) on Jun 29, 2016 at 4:27am PDT

Liudmila nusiteikusi nenuleisti rankų. Pirmiausia ji ketina kreiptis į žalos vertintojus, o tada – į teismą. „Paduosiu į teismą ten, kur gyvenu. O gyvenu aš Dubajuje jau 25-erius metus. Ten gyvenu ir turiu pilną teisę ją į teismą paduoti ten, – teigė moteris. – Jeigu tris kartus ji teisme nepasirodys pagal šaukimą, bus sprendžiama be jos, o nuosprendis per užsienio reikalų ministeriją bus išsiųstas į Lietuvą vykdymui. Viskas bus sprendžiama Europos Sąjungos teisės erdvėje.“

Vis dėlto, jei tik Monika susisieks su šeimininke ir savo lėšomis sutvarkys butą, Liudmila nusiteikusi susitaikyti.

Augintinio išdaigas viešino socialiniuose tinkluose

Spėjama, kad didžiausią žalą butui galėjo padaryti M. Šalčiūtės augintinis. Jį Monika įsigijo 2016-ųjų vasarą. Nuo tada Monika vis pasidalija jo nuotraukomis, neretai ir išdaigomis. „Instagram“ tinkle iki šiol galima rasti nuotraukų bei trumpų vaizdo klipų, kuriuose matyti, kaip Nino Persikas kramto sofą, kelia netvarką namuose, geria vandenį iš dubenėlio, padėto ant lovos, ėda maistą, padėtą ant kilimo ir panašiai.

Kiek anksčiau, pasakodama apie savo augintinį, M. Šalčiūtė DELFI yra teigusi, jog namuose jos šuo turėjo ir baseiną. „Neseniai jam buvau nupirkusi baseiną, tačiau būdamas vienas namuose nenaudėlis jį sudraskė. Teko pirkti naują“, – sakė Monika.

Tiesa, ji yra kalbėjusi, jog apie norą nuomojamame bute laikyti augintinį, ji yra kalbėjusi su buto šeimininke. Esą buvo sutarusi, kad „jei augintinis mažas... Galima“. Tąkart Monika juokėsi, jog Nino ir yra mažas.

Su Monika Šalčiūte DELFI nepavyksta susisiekti nuo sekmadienio vakaro.

Socialiniuose tinkluose paviešintos nuotraukos, kuriose Monika Šalčiūtė nuomojamame bute laiką leidžia su augintiniu:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)