„Tai buvo ne poilsinė kelionė, bet komandiruotė. Dalyvavau pirmajame tarptautiniame piligrimų kongrese. Ispanijoje viešėjau kelias dienas, - naujienų portalui DELFI pasakojo Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus vedėja L. Čepukaitė. - Tam, kad kongreso dalyviai įsivaizduotų, kas yra piligrimų kelias, mums patiems buvo suorganizuotas kelių kilometrų maršrutas iki Santiago de Compostela katedros, į kurią iš viso pasaulio keliauja piligrimai.“

Norėjusiems pratęsti piligriminę kelionę iki galutinio taško, buvo pasiūlyta kelionė aplankyti Ispanijos vakarinėje pakrantėje esantį iškyšulį.

„Viduramžiais tikėta, kad toje vietoje baigiasi Žemė ir už Atlanto vandenyno nieko nebėra. Todėl tą iškyšulį iki šiol vadina pasaulio kraštu“, - įspūdžiais dalinosi L. Čepukaitė.
Laura Čepukaitė prie „pasaulio krašto“

Anot jos, norint susidaryti gilesnį įspūdį apie piligriminę kelionę, pačiam reikėtų praeiti visą kelią.

„Aš į viską žiūrėjau iš profesinės pusės. Domėjausi, kaip sutvarkyta miestelio infrastruktūra, kokios paslaugos teikiamos turistams. Žinoma, matėme ne vieną piligrimą, einantį pėstute, pasiramstantį lazdomis, važiuojantį dviračiu, - pasakoja L. Čepukaitė. - Vieni keliauja tikėjimo vedini, kiti tiesiog nori pasirodyti prieš kitus, tretiems reikia naujų išbandymų. Manau, kad ne bet kas gali įveikti tokią kelionę. Nes per dieną piligrimams tenka nueiti apie 20-30 kilometrų. Ir taip visą mėnesį. Tačiau jei iš tiesų tiki, kad šis kelias yra tavo dvasinis kelias link Dievo ar savęs pažinimo, negali kilti jokių abejonių. Ar man nekilo noras nueiti visą kelią? Dabar to padaryti neturėjau galimybės, tačiau kada nors ateityje tikrai neatmetu tokios kelionės.“
Laura Čepukaitė lankosi piligrimų Mekoje - Santiago de Compostela

Ši komandiruotė praturtino L. Čepukaitę ne tik kaip specialistę. Simboliška, bet kelionė į Santiago de Compostela buvo ir naujo moters gyvenimo etapo pradžia - rugsėjo pradžioje teismas oficialiai nutraukė 7 metus trukusią jos ir Donato Paulausko santuoką. Pora iki vestuvių draugavo dešimt metų.

„Kai gyvenime įvyksta tam tikri sukrėtimai ar išgyvenimai, dažniausiai žmogus atsigręžia į Dievą. Galbūt mano amžius toks, kad labiau domina dvasiniai dalykai nei materialiniai. Tiesiog viskas taip susidėjo vienu metu“, - sakė moteris.

L. Čepukaitė piligrimų Mekoje - Santiago de Compostela - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)