Netrukus po to, kai šeštadienio vakare socialinius tinklus užplūdo nuotraukos ir publikacijos apie D. Čižausko atminimui surengtą koncertą, po įvairiais įrašais pasipylė daugybė atlikėjo gerbėjų komentarų. Žmonės neslėpė, kad tai buvo vienas gražiausių renginių, kuriame teko dalyvauti, ne kartą teko braukti ašarą.

„Vienas gražiausių koncertų, kuriame teko būti. Nuoširdumas ir jautrumas jautėsi viso renginio metu. Ne kartą ašarą nubraukiau, o kur dar mažosios Atėnės padėka visiems atėjusiems į tėčio koncertą, manau, pravirkdė ne vieną. Donatai, šiandien tūkstantinė minia dainavo Tavo dainas! Ilsėkis ramybėje“, – rašė viena feisbuko vartotojų.

„Koncertas tikrai buvo super! Visos tos emocijos po artimųjų pasakytų žodžių, manau, visi susigraudinome, ne vienam nuriedėjo ašara. Buvę koncerte, manau, pritars man. Ir tas jausmas, kai tūkstantinė minia dainuoja kartu... Labai nuoširdus koncertas“, – rašė kita moteris.

„Nerealus koncertas, ačiū visiems atlikėjams“, „Labai nuostabus koncertas, Valinskas padarė didelį darbą“, „Nebuvau koncerte, gyvai nemačiau, bet peržiūrėjusi visus storius ar įkėlimus, šiurpas eina per kūną, akyse jūra ašarų. Labai labai gražu, jautru“, „Iki širdies gelmių, buvo labai jautru, sunkiai ėjo tramdyti ašaras. Superinis koncertas“, „Nuostabus koncertas. Kokia atlikėjų gausa! Pakartoti!“, – socialiniuose tinkluose rašė daugybė žmonių.

Tiesa, daug kas teiravosi, ar koncertą bus galima išvysti per televiziją, mat vos paskelbus apie tai, jog D. Čižausko bičiuliai ruošiasi šiam renginiui, bilietai buvo akimirksniu iššluoti. Panašu, kad ne visi norėję spėjo juos įsigyti.

„Nors akies krašteliu kur nors gal būtų galima pažiūrėti koncertą?“, „Norėjome ir mes, bet, deja, tik paskelbus po poros dienų jau bilietų nebuvo įmanoma gauti“, „Norėčiau per televiziją pasižiūrėti“, – neslėpė gerbėjai.

Delfi susisiekus su vienu iš renginio organizatoriumi Arūnu Valinsku jis teigė, kad jau visai netrukus koncertą galės išvysti ir televizijos žiūrovai.

„Tiktai taip, koncertas bus rodomas per TV3, antrą Velykų dieną, pirmadienį“, – Delfi sekmadienį patvirtino A. Valinskas.

Delfi primena, kad metų pradžioje daugybę lietuvių, ištikimų gerbėjų sukrėtė atlikėjo D. Čižausko mirtis. Tačiau žinomo vyro laidotuvėse pranešta, kad balandžio mėnesį jį dar kartą norintys galės prisiminti ir išgirsti atlikėjo dainas Kaune vyksiančiame koncerte. Bilietai į jį buvo akimirksniu iššluoti, o pačio renginio metu netrūko ne tik jautrių akimirkų, padėkų, prisiminimų, bet ir nuostabių D. Čižausko bičiulių dainuojamų kūrinių.

Išgirsti atlikėjo D. Čižausko dainas Kauno „Žalgirio“ arenoje susirinko tūkstančiai jo gerbėjų. Prieš 19 val., kada buvo numatyta renginio pradžia, salė akimirksniu užsipildė.

Koncertas prasidėjo numatytu laiku. Pirmieji į sceną žengė buvęs „2 Donatai“ narys Karolis Akulavičius bei jo kolega Donatas Balvočius, kurie neseniai subūrė naują grupę pavadinimu „2 Karolis ir Donatas“. Jiedu atliko D. Čižausko dainą „Kai kas vakarą“, viso kūrinio metu žiūrovai galėjo matyti mirusio atlikėjo, judviejų bičiulio gražiausias gyvenimo akimirkas. Po šios, vienos iš žinomiausių grupės dainų, žiūrovai atlikėjus apdovanojo skambiomis ovacijomis.

„Labas vakaras. Donatas mums paliko muziką, tad pasimėgaukime, kurkime istoriją kartu ir būkime laimingi. Šį vakarą būkime kartu, gerai, pažadate? Ir padarykime gerą tūsą taip, kaip Donatas norėtų“, – kalbėjo K. Akulavičius. Po šių jo žodžių nuskambėjo dar viena grupės daina „Kiek daug dienų“.

Koncertą vedė Justinas Jankevičius ir A. Valinskas.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją