„Neseniai buvo gimimo diena, bandėme derinti prie tos datos“, - žinomam atlikėjui įteikdama apdovanojimą sakė D. Grybauskaitė.

Už nuopelnus Lietuvai ordino medaliu apdovanotas Marijonas Mikutavičius susitikimo su šalies vadove metu neprarado savo humoro jausmo: „Dabar man už jį teks atidirbti.“

Tačiau prezidentė užtikrino, kad šio apdovanojimo jis seniai buvo vertas. „Aš taip pat jo ilgai laukiau“, - prisipažino M. Mikutavičius, šelmiškos dvasios nepraradęs ir Prezidentūroje.

Atsiėmęs apdovanojimą atlikėjas neslėpė geros nuotaikos ir pamiršo santūrumą - iškėlė du kumščius į viršų ir džiugiai sušuko.

Paklaustas, ką visą valandą kalbėjosi su šalies vadove už uždarų durų, M. Mikutavičius juokavo, kad nubrėžė politikos gaires, sudėliojo akcentus ties kai kuriais ekonominiais ir energetiniais klausimais.

„O jei rimtai, tai bendravome apie kiną, muziką“, - gera nuotaika tryško atlikėjas. Pajuokavęs, kad šis apdovanojimas jam kur kas svarbesnis, nei mokyklos pagyrimo raštas už trečią vietą krepšinio varžybose, Marijonas pasitaisė: „Šįryt atlaisvinau savo vieną kambarį ir išnešiau baldus, paruošiau medaliui vietą. Užrakinsiu tą kambarį ir į jį daugiau niekas neįeis.“

„Kai atsiduri tokio aukšto pareigūno kabinete, tai yra įdomus posūkis gyvenime“, - sakė jis.
Marijonui Mikutavičiui įteiktas ordinas "Už nuopelnus Lietuvai“

Paklaustas, ar jaučiasi nusipelnęs šio apdovanojimo M. Mikutavičius prisipažino, kad jis tiksliai nežinantis, ką reiškia nuopelnai Lietuvai.

„Reikia pripažinti, kad tai, ką darai gyvenime, darai tai dėl savęs, aplinkinių, tam tikrų įvykių ar nuotykių, o ne apie Lietuvą galvodamas, - sakė jis. - Todėl pasakymas „už nuopelnus“ būtų kur kas prasmingesnis, kai kažką tikrai padarei dėl savo pavojuje atsidūrusios šalies. Aš tokios galimybės neturėjau padaryti. Bet jei tavo veikla daro įtaką valstybės gyvenimui, tai, aišku, malonu“.

Kaip M. Mikutavičius atšvęs šį apdovanojimą? „Su prezidente vakare susitarėme susitikti kavinėje. Nusprendėme, kad tai puiki proga atšvęsti“, - juokėsi jis.

Kaip į šį ordino medalį reagavo artimiausi jo žmonės? „Mama sakė paprašyti pinigų. Juokauju, ji taip nesakė. Tėtis kadangi taip pat yra gavęs apdovanojimą, tik nežinau, kurio kalibro, apie tai išgirdęs pažiūrėjo į mane kaip į piemenį, kuriam tai naujiena, o tėčiui tai jau kasdienybė. Manau, kad jie labiau džiaugiasi, nei pergyvena, - prisipažino atlikėjas. - Juokingiausia buvo šiandien, kai paskambino vienas draugas ir pasakė: „Mariau, kaip tu taip elgiesi – mes visada buvome už Paksą. Nejau dabar spjausi ir eisi į Prezidentūrą?“ Tai buvo juokingiausia reakcija.“

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis – Lietuvos valstybės apdovanojimas, kuriuo Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu apdovanojami asmenys už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą kultūros, mokslo, švietimo, verslo, gamybos, sveikatos, socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse, taip pat už humanitarinę pagalbą Lietuvai.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliais taip pat apdovanoti prozininkas, dramaturgas Marius Ivaškevičius, atlikėjas, aktorius, kompozitorius Andrius Mamontovas, atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (676)