„Kūdikėlio laukimas – man be galo jaudinantis ir gražus laikas. Šiuo metu jaučiu visišką pilnatvę: esu kaip niekad rami ir džiaugiuosi kiekviena akimirka. Taip smagu stebėti apvalėjantį pilvuką ir žinoti, kad jau vasarą sūpuosiu savo vaikelį ant rankų. Tikriausiai kiekviena moteris su manimi sutiks, kad būti mama – pati didžiausia laimė. Ypač jei vaikelis yra planuotas ir labai labai laukiamas.” – šypsosi Oksana Pikul.

Paklausta, kas ją paskatino kreiptis į medikus, žinoma moteris patikino, kad jaučiasi puikiai ir paaiškino vizito klinikoje priežastį: „Aš, kaip ir dauguma būsimų mamyčių, didelį dėmesį skiriu savo savijautai. Stengiuosi valgyti tik sveiką maistą, apdairiai renkuosi kosmetiką, tinkamai ilsiuosi, vengiu stresų. Užsienyje įprasta vos pastojus atlikti profilaktinę sveikatos patikrą. Rusijoje, kur man tekdavo dažnai svečiuotis, besilaukiančios krepšininkų žmonos išsamius tyrimus atlikdavo net ir tais atvejais, kai niekuo nesiskųsdavo. Pastebėjau, kad profilaktinės nėštukių patikros populiarėja ir mūsų šalyje. Išties svarbu žinoti, ar nėra jokių sveikatos problemų, o jei tokios būtų – būtina kuo skubiau užkirsti joms kelią. Man svarbiausia – kūdikėlio sveikata.”

„Pasitariau su vyru ir nusprendėme pasikonsultuoti su specialistais ir mes. Gydymo įstaigą rinkomės labai atsakingai, norėjosi patekti į geriausių Lietuvos medikų rankas. Šią savaitę kartu su mama nuvykome į Kauno kliniką „Bendrosios medicinos praktika”. Atsižvelgiant į mano amžių, sveikatos būklę ir asmeninius pageidavimus, buvo sudaryta speciali programa ir labai greitai, vos per keletą valandų atlikti išsamūs tyrimai, saugūs tiek man, tiek kūdikiui. Galiu patikinti, kad šių tyrimų bijoti nereikia – jie labai paprasti, nejaučiau net menkiausio diskomforto. Džiaugiuosi, kad viso vizito metu su manimi buvo mama. Atsakymus gavome tą pačią dieną. Gydytojai patikino, kad aš ir vaikelis esame visiškai sveiki.” – pasakoja Oksana.

Paklausta, ar Kauno medikai nustatė kūdikio lytį, būsima mamytė neskubėjo atvirauti. „Mums su Simu svarbiausia, kad pirmagimis būtų sveikas. O kas gims – berniukas, ar mergytė, tikrai nėra svarbu”.

Oksanos vizitas klinikoje – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1027)