DELFI redakcijoje pasirodžiusi moteris švytėjo paprastumu ir kuklumu, nors į klausimus apie nuogybes atsakinėjo noriai ir tikino, ji to nebijo, priešingai – jai nuogas kūnas yra gražu ir nereikia to gėdytis. Ji buvo atvira – asmeniniuose archyvuose galima rasti daug pikantiškesnių kadrų, tačiau jie skirti tik jai ir jos vyrui Linui.

Su 36-erių Linu dvylika metų jaunesnė Evita kartu dar vos metus, tačiau jiedu jau prisiekė amžiną meilę vienas kitam. Politikas ir menininkė – taip galima apibūdinti jų porą. Su šypsena veide Evita tikino, kad jiedu lyg iš visiškai skirtingų pasaulių, tačiau, matyt, tie skirtumai ir traukia vieną prie kito. Nors jų meilės užuomazgas galima vadinti tarnybiniu romanu: viešųjų ryšių specialistė dirbo rinkiminėje komandoje, kuri kuravo L. Jonausko kelią į politiką.

Evita Jonauskė

– Evita, prieš savaitę Jūsų nuotraukos užvirė skandalą. Nepatenkinta skaitytoja jas išvadino per daug atviromis. Kaip reagavote pati ir kaip reagavo Jūsų artimieji į šią audrą žiniasklaidoje?

– Nieko ypatingo nebuvo, tik iš pat pradžių, kai pradėjo skambinti žurnalistai, galvojau, kas dabar bus. O mano mama tik paskambino, paklausė kaip aš jaučiuosi, pasakiau, kad gerai ir tiek, tada viskas gerai. Kažkokios bangos nebuvo, gal net ir smagu. Kokias tris dienas tikrai pasijutau žvaigžde, nes atpažino ir gatvėje, ir sporto klube (nusijuokia).

– Bet juk nuotraukas, vos žiniasklaidai susisiekus su Jūsų vyru Linu, ištrynėte. Kodėl?

– Nenorėjau pakenkti vyro politinei reputacijai, bet nemanau, kad ten buvo kažkas amoralaus ar blogo. Ištryniau impulsyviai, tačiau vėliau pagalvojau, kad to daryti tikrai nereikėjo. Nemanau, kad tai būtų pakenkę.

Evita Jonauskė

– Sakote, jog nenorėjote pakenkti vyro politinei reputacijai. Tai vis dėlto ar yra tam tikrų suvaržymų būnant politiko žmona?

– Jis yra gerbtinas ir sektinas pavyzdys, tad kai kurie dalykai tiesiog su tuo nesisieja. Tačiau visuomet elgiausi taip, kaip elgiuiosi dabar, tikrai nereikėjo savęs riboti ar varžyti tapus politiko žmona.

– Ar tai seksualiausios Jūsų turimos nuotraukos, ar būtų galima rasti ir atviresnių?

– Asmeniniame archyve yra, tačiau ne feisbuke ir net ne telefone. Viskas gražiai sudėta stalčiuje, atminties kortelėse arba atspausta ant drobės (šypsosi). Viešai dar niekas nesiūlė, tačiau gerai pagalvočiau, priklauso nuo daugelio aplinkybių. Nematau tame kažko blogo.

– Tąkart, kai DELFI klausė Jūsų vyro, kaip jis reaguoja į tokias atviras Jūsų nuotraukas, Linas kalbėjo, kad tai yra Jūsų pasirinkimas ir neslėpė palaikymo. Ar ir kasdieniame gyvenime sulaukiate tokio palaikymo iš savo vyro?

– Taip, žinoma. Jis žino, kad esu dirbusi modeliu, kad mano gyvenimas labai siejasi su mada ir dizainu, todėl tikrai nemato kažko blogo. Jis sureagavo labai ramiai, negana to, jis manęs nekritikuoja, priešingai – supranta ir palaiko. Esame labai geri draugai.

Evita Jonauskė

– Ar vis dar dirbate modeliu?

– Tai buvo paauglystės veikla. Mano tėvai labai griežtai pasakė, kad šią veiklą turėsiu mesti tada, kai baigsui mokyklą. Tik tuo atveju, jei sugebėsiu suderinti studijas ir modeliavimą, galėsiu tuo užsiimti ir vėliau. Deja, supratau, kad negalėsiu, tačiau iki šiol turiu svajonę tapti dizainere ir netrukus pristatysiu savo kolekciją.

– Esate dirbusi modeliu, tad išduokite paslaptį, ar tos juodosios modelio darbo pusės yra tiesa?

– Kiekviename darbe to yra (šypsosi).

– Kokią kolekciją ketinate pristatyti?

– Maudymosi kostiumėlių. Manau, kad Lietuvoje tai bus pirmoji tokia kolekcija. Pastaruoju metu viskas procese, šiam sezonui moterys jau galės puoštis naujos kolekcijos kostiumėliais. Labai norisi, kad viskas būtų kuo geriau, nes tai bus kaip vaikas, ilgai lauktas ir puoselėtas.

– Esate viešųjų ryšių specialistė, netrukus pristatysianti savo kolekciją. Kaip viską suderinate?

– Reikės kažką derinti, kažko atsisakyti. Jei manęs nebus šeimoje, vyras pasiges (juokiasi).

– Prieš šį susitikimą peržvelgiau Jūsų socialinių tinklų nuotraukas. Išties, ten dar liko nuotraukų, kuriose Jūs ne itin daug apsirengusi. Ar neketinate ir jų pašalinti tiesiog dėl ramybės?

– Ne, net ir tos, kurios kažkam užkliuvo, buvo įkeltos gal prieš pusmetį.

– Ar įsivaizduojate, kam galėjo nepatikti tokios drovios nuogybės?

– Po to, kai viskas prasidėjo, peržiūrėjau visus sekėjus ir bandžiau suprasti, kam galėjo nepatikti. Teorijų buvo daug. Gali būti, kad tai nepatiko kažkam iš mano vyro politinių oponentų. Artėjai rinkimai, tad greičiausiai tai nepatiko kažkam iš tos aplinkos, tačiau jie pasirinko ne tuos žmones. Aš ne tas žmogus, kuris dėl to susinervintų. Nuogumas nėtra tas dalykas, kurio aš bijau.

– Ar tai reiškia, kad mes ateityje dar pamatysime tokių atvirų nuotraukų socialiniuose tinkluose?

– Priklausys nuo nuotaikos. Tas nuotraukas dėjau dėl to, kad norėjau pasidalinti tos akimirkos nuotaikomis. Jei atostigausiu kur nors paplūdimyje ir norėsiu pasidalinti, tai taip.

– Kokią įtaką Jūsų gyvenimui daro socialiniai tinklai? Ar esate aktyvi vartotoja?

– Kad ir kaip bebūtų liūdna, jie tampa mūsų kasdienybe. Nėra taip, kad labai tai sureikšminčiau, tačiau turėdama laiko, telefone vis pasižiūriu, kas naujo nutiko, ką veikia žmonės ir panašiai. Kartą per dieną tikrai patikrinu naujienas feisbuke.
Evita Jonauskė

– Ar peržvelgę Jūsų feisbuko anketą galėsime suprasti, kur gyvenate, ką valgote ir kokios Jūsų politinės pažiūros?

– Ne, tikrai ne. Net nemanau, kad tai kitiems įdomu: nei ką aš valgau, nei kur gyvenu. Kam reikia, tas ir taip žino. O mano politinės pažiūros... Greičiausiai jos kažkiek subjektyvios, tačiau nevengiu jam pasakyti kritikos.

– Ką manote apie garsenybes, kurios socialiniuose tinkluose išties sau daug leidžia?

– Garsenybės yra viena, tačiau labiau akį traukia politikai, kurie savo paskyras paveda tvarkyti samdytiems asmenims. Manau, kad jie daro didžiulę klaidą, nes pasitaiko įvairių kvailų klaidų, paviešinami pasisakymai, kurie gal nuskamba ne visai tinkamai. Dažniau mano akiratyje pasitaiko šie žmonės. Mano vyras taip pat sulaukia kritikos, priekaištauju, kad per daug laiko praleidžia socialiniuose tinkluose, tačiau jis sako, kad toks jo darbas (šypteli). Iš tiesų, jis teisus.

– O kaip atskirti, kurias anketas tvarko patys politikai, ir kurias tiesiog pasamdyti žmonės?

– Iš tiesų daug kur matosi, tačiau paprastam žmogui galbūt ne, su viešaisiais ryšiais dirbančiam žmogui tikrai matosi. Nors nesakau, kad tai blogai, kad anketą tvarko pasamdytas žmogus, jokiu būdu, tačiau dažnai reikia pasiieškoti profesionalesnio asmens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (389)