O. Pikul-Jasaitienė prisipažįsta, jog ši vasara jai kaip niekad darbinga. Makiažus daranti moteris džiaugiasi, kad klientės renkasi jos vardo grožio namus, tačiau taip pat prisipažįsta, jog tenka dirbti ir miego sąskaita.

„Tikėjausi, kad po karantino bus mažiau užsakymų. Daug būsimų nuotakų persikėlė savo šventes į 2021-uosius. Tiesą sakant, jau dabar turiu beveik užpildytą darbų kalendorių kitai vasarai. Pas mus grožio namuose jau ima trūkti meistrų – štai turiu numačiusi kelis pokalbius. Nesitikėjau, kad vienoms nuotakoms pakeitus laikus iškart į jų vietą stos kiti klientai, – prisipažįsta Oksana. – Kartais tenka savęs nepagailėti – būna, jog dirbu miego sąskaita. Keliuosi ir 3, ir 4 valandą ryto.“

Makiažas – ne vienintelė grožio sritis, kurioje dirba žinoma moteris. Taip pat Oksana organizuoja makiažo mokymus, per karantiną išvystė grožio produktų internetinę prekybą.

„Kone labiausiai nukentėjo mano organizuojami makiažo mokymai – daug jų yra perkelta į rudenį. O kol kas šis sezonas labai jau neaiškus. Tad neaišku, ar turėsiu galimybę ir spėsiu juos visus pravesti, – sako O. Pikul-Jasaitienė. – Tačiau šiuo metu intensyviai vystau elektroninę prekybą. Kuriame internetinį puslapį, realizuoju savo idėjas šioje srityje. Ir čia klientų netrūksta – klientai pasitiki mano aukšto lygio meistrėmis, sertifikuotų produktų kokybe.“

Atlikėja teigia, jog grožio salonai šią vasarą išgyvena gerus laikus, o žmonės, su baime laukdami rudens, skuba švęsti.

„Manau, kad grožio sferoje besisukantys žmonės šiandien tikrai neturėtų skųstis. Pastebėjau vieną įdomų dalyką. Žmonės, nujausdami, kad antroji viruso banga yra realus dalykas, intensyviai švenčia šventes“, – juokiasi Oksana.

Oksanos Pikul grožio namus moterys įprastai renkasi švęsdamos vestuves, besiruošdamos į krikštynas, minėdamos gimimo dieną. Nors nemažai vestuvių, turėjusių įvykti šią vasarą, buvo nukeltos į kitus metus, vis tik švenčių nesumažėjo.

„Vestuvių kiekis šią vasarą tikrai nesumažėjo. Tačiau, kiek teko kalbinti nuotakas, vyrauja kiek mažesnis svečių skaičius. Gal būt kai kas negali atvykti iš užsienio šalių, taip pat dėl kitų priežasčių, – pasakoja žinoma moteris. – O karantino metu mes išvystėme produktų pardavimus internetu. Tiesa, jau esu minėjusi, kad pats karantinas man nebuvo toks jau baisus. Paskolų bankui neturiu, patalpos yra mano nuosavybė, tad neturėjau rimtų finansinių įsipareigojimų. Juolab, kad visada dirbau ir dirbu socialiniuose tinkluose. Šia veikla mėgaujuosi, kaip ir visomis kitomis. Tik jaučiu didelį laiko trūkumą.“

Delfi primena, jog šių metų pradžioje Oksana Pikul atidarė savo vardo saloną.

„Kadaise mano vyrui tie makiažai atrodė tik nerimtas mano hobis, bet aš jo neapleidau, metai iš metų dirbau, tobulinausi, ir šiemet gavau geriausios Lietuvos vizažistės titulą“, – kiek anksčiau Delfi yra prisipažinusi Oksana.

Lengva pastebėti, kad O. Pikul grožio namuose daug dėmesio skirta interjerui, kuris išsiskiria prabangiomis detalėmis. Dizaine vyrauja balta ir aukso spalvos, kurias papildo ryškesnių atspalvių baldai, užuolaidos. Akį traukia ir pakabinami šviestuvai, paveikslai.

„Neslėpsiu – sukurti savo verslą Lietuvoje tikrai nelengva, aš net į verslo valdymo kursus užsirašiau, – sakė Oksana ir patikino susidūrusi su labai nemaloniais stereotipais įrenginėjant patalpas. – Darbininkai galvojo – kodėl čia aš tavęs, šviesiaplaukės moters, turiu klausyti. Nesvarbu, jog tu samdai tą darbuotoją ir moki pinigus, bet tarsi ne, nieko čia negalima padaryti. Pareidavau namo ir galvodavau – čia rimtai? Taigi aš moku pinigus, aš užsakovė, šitaip neturėtų būti.“

Oksanos makiažas įprastai kainuoja nuo 60 iki pusantro tūkstančio eurų, o tam, kad papuoštų nuotaką, ji skrenda ir į tolimiausias šalis. Daugiau nei šimto kvadratinių metrų salonas yra įsikūręs netoli sostinės širdies.

„Man pasisekė, kad esu žinoma – todėl pavyko gauti gerų nuolaidų baldams, plytelėms, šviestuvams, tačiau remontui numatytas biudžetas jau viršytas dvigubai, todėl reiks ne vienerių ir net ne penkerių metų darbo, kad šis salonas atsipirktų“, – sakė Oksana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)