Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti M. Jovaišai iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą. Tiesa, kol kas nesėkmingai – teisėjas Vladimiras Berezovskis nusprendė posėdį atidėti iki spalio 12-osios ir į bylos nagrinėjimą išsikviesti patį M. Jovaišą bei galimai nuo jo nukentėjusią vairuotoją. Be to, siekiant kuo objektyviau išsiaiškinti įvykio aplinkybes, teismas kviesis ir į eismo įvykį atvykusius policijos pareigūnus.

M. Jovaišos advokatas Laimonas Judickas teisme aiškino, kad eismo įvykis buvo užfiksuotas rugpjūčio 30-ąją, apie 18 val., kai jis Antakalnio mikrorajone, Olandų g. žiede su žmona bei dukra automobiliu „BMW 750“ važiavo į Balio Dvarionio muzikos mokyklą.

Pasak advokato, Olandų g. žiede buvo didelė grūstis ir esą būtent į fotomenininko vairuojamą automobilį nežymiai įsirėžė iš paskos važiavęs vilnietės Dianos S. vairuojamas „Mazda“ modelio automobilis. Kad judrioje gatvėje nekiltų dar didesnės grūsties, trumpai su vairuotoja pasikalbėjęs M. Jovaiša teigia nuvažiavęs iki B. Dvarionio mokyklos ir išleidęs savo dukrą, o paskui paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC).

Prieš tai į BPC paskambino ir „Mazdos“ vairuotoja, pareiškusi, kad jos automobilį nežymiai apgadinęs vairuotojas pasišalino iš įvykio.

„Tai ne M. Jovaiša sukėlė eismo įvykį, o ta moteris ir jis niekur nepasišalino, apie eismo įvykį pranešė policijai“, – teigė fotomenininko gynėjas, pažymėjęs, kad nukentėjusioji moteris M. Jovaišai neturėjo jokių pretenzijų.

Pasak L. Judicko, „Neregėtos Lietuvos“ autoriaus automobiliui buvo padaryta maždaug 10 tūkst. Lt žala, tačiau ją atlygino draudimas. Su pačiu fotografu DELFI nepavyko susisiekti – jis neatvyko į teismo posėdį, neatsiliepė ir į telefono skambučius.

Jeigu teismas pripažins, kad būtent M. Jovaiša sukėlė eismo įvykį ir iš jo pasišalino, jam grės ne tik piniginė bauda, bet ir vairuotojo pažymėjimo praradimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją