Nors Turkijoje mergina viešėjo ne pirmą kartą, tačiau šios kelionės metu ji turėjo galimybę pamatyti dar nepažintą šios šalies grožį.

Vertinga profesinė kelionė

„Labai vertinu šią kelionę. Prieš tai lankiausi šioje šalyje kaip turistė. O dabar galėjau suderinti darbą su poilsiu ir turėjau galimybę pamatyti daug dalykų, kurių nebuvau mačiusi. Labai džiaugiuosi, kad Turkijos kultūros ir turizmo ministerija suteikė mums galimybę keliauti kartu su žalgiriečiais. Sporto žurnalistai retai gali praleisti tiek daug laiko su krepšininkais. Tokios kelionės, kai gali stebėti jų treniruotes, betarpiškai su jais pabendrauti, pasitaiko labai retai. Galų gale, man pirmajai iš sporto žurnalistų pavyko gyvai pamatyti Šarūno Jasikevičiaus kaip trenerio debiutą ir naujos jo karjeros pradžią. Tokios komandiruotės praplečia akiratį, suteikia profesinės patirties“, - DELFI kalbėjo A. Žukaitė-Nalivaikienė.

Komandiruotės su „Žalgirio“ komanda metu A. Žukaitė-Nalivaikienė nepraleido nė vienų Lietuvos rinktinės varžybų pasaulio krepšinio čempionate. Darbus žurnalistė susiderindavo taip, kad galėtų stebėti rungtynes ir nuosekliai sekti rinktinės pasirodymą.

„Su krepšininkais žiūrėti rinktinės varžybas pasaulio krepšinio čempionate pasitaiko tikrai reta galimybė“, - neslėpė žurnalistė.

Į vėžlių ir krabų žvalgybą

Laisvą popietę LNK sporto žinių vedėja buvo pakviesta paplaukioti Dalian upėje ir iš arti pamatyti, kaip vietiniai gaudo krabus. Laivo kapitonas ką tik pagautus ir čia pat denyje ant grotelių iškeptus šviežutėlius milžiniškus upės gyventojus patiekė ant stalo. Plaukiojant upe Asta turėjo galimybę pamatyti ir krabams skirta žuvimi susigundžiusius didžiulius vėžlius, kurie šiuo metu jūros pakrantėje peri jauniklius. Žvejų nesibaiminantys ir iš vandens galvas kaišiojantys milžiniški vėžliai merginai paliko išties didelį įspūdį.

„Aš jau esu plaukusi stebėti vėžlių vienos iš ankstesnių kelionių į Turkiją metu. Tačiau kiekvieną kartą net ir tie patys dalykai, ir tos pačios vietos suteikia daug naujų ir dar nepatirtų emocijų“, - DELFI pasakojo A. Žukaitė-Nalivaikienė.

Šiek tiek atsipalaiduoti nuo darbų žiniukei padėjo ir banguota, tačiau labai šilta Egėjo jūra. Kadangi paplūdimys, kuriame peri vėžliai, yra pasiekiamas tik upės laivu, žurnalistė jūros bangomis mėgavosi tuščiame laukiniame paplūdimyje, neperpildytame turistų.

A. Žukaitės-Nalivaikienės kelionės akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Sudalyvavo turkiškose vestuvėse

Po draugiškių rungtynių su Izmiro „Karsiyaka“ A. Žukaitė-Nalivaikienė su žalgiriečiais vyko vakarieniauti į vieną tradicinį turkų restoraną Muglos mieste. Tame pačiame restorane tuo metu vyko tradicinės turkiškos vestuvės. Prisijungti prie teatralizuotos nuotakos atsisveikinimo su mama ceremonijos buvo pakviesta ir lietuvė. Įdomu tai, kad vyrai šiame pagal vietos tradicijas vadinamame chna vakare nedalyvavo. Vakarėlyje dalyvauja tik dailiosios lyties atstovės – nuotakos giminaitės ir geriausios draugės.

„Buvo labai jautru. Matytos moterų ašaros paliko labai jautrų įspūdį. Pamatyti savo akimis grandiozinių, tris dienas trunkančių tradicinių turkiškų vestuvių vieną iš ceremonijų buvo labai smalsu. Įtraukiau šį emocingą vakarą į įsimintiniausių savo patirčių sąrašą“, - įspūdžių neslėpė Asta.

Išbūrė ateitį

Beje, įdomu tai, kad spaudos centre sutikta viena Turkijos žurnalistė, išvydusi sporto žinių vedėją, pasisiūlė išburti lietuvaitei ateitį iš kavos tirščių. Ką ji išpranašavo sporto žinių vedėjai? „Nežiūrėjau į tai rimtai ir visų žodžių nepriėmiau kaip už gryną pinigą. Tačiau buvo smagu išgirsti, ką apie žmogaus praeitį ir ateitį galima papasakoti iš kavos tirščių“, - šypsojosi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)