„Gal tiesiog tada labai greitai apsvaigau, nes ką tik buvau numetęs svorį ir tądien nieko nevalgęs“, – Vilniaus miesto apylinkės teisme pareiškė D. Gališanskis.

Teisėjas Valerijus Paškevičius trečiadienį išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje protokolas D. Gališanskiui buvo surašytas dėl to, kad jis automobilį „Lexus“ vairavo neblaivus, be to, jį sustabdžiusiems policijos pareigūnams nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Paaiškėjo, kad šio dokumento D. Gališanskis neturi – esą pametė.

„O naujo taip ir neprisiruošiau pasidaryti“, – teisinosi jis.

Policijos pareigūnai buvusio V. Jasaitienės mylimojo vairuojamą automobilį sustabdė gegužės 14-osios naktį, apie 1.20 val., Vilniuje, Žygimantų g. Kadangi nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas, policininkai nutarė jį patikrinti alkotesteriu – jis parodė, kad vyras yra gerokai apsvaigęs, jam nustatytas 1,69 prom. girtumas. D. Gališanskis buvo nušalintas nuo vairavimo.

Pramogų vakarėliuose mėgstantis dalyvauti D. Gališanskis teisme neneigė, kad automobilį vairavo apsvaigęs nuo alkoholio, tačiau teisinosi, jog nesijautė toks girtas, kad negalėtų sėstis prie jo vairo.

Jis pasakojo, kad tą vakarą leido laiką sostinės viešbutyje „Kempinski“.

„Truputį neapskaičiavau ir išgėriau keletą kokteilių, – sakė atsakomybėn patrauktas D. Gališanskis. – Tada man paskambino močiutė ir pasakė, kad labai blogai jaučiasi – ji man yra labai brangus žmogus, ją dažnai vežu į ligoninę. Bandžiau išsikviesti taksi, bet jis ilgai neatvažiavo, todėl nutariau sėstis prie automobilio vairo – vos tik išvažiavau ir mane sustabdė.“

D. Gališanskis tikino, kad labai gailisi dėl padaryto pačio šiurkščiausio Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo.

„Nepiktybiškai pasielgiau, nemaniau, kad pripūsiu, tiesiog mano močiutei buvo labai blogai su širdimi, turėjau jai padėti“, – sakė jis.

Už tai, kad vairavo „Lexus“ būdamas neblaivus bei nepateikė dokumento, D. Gališanskis gali būti nubaustas bauda nuo 579 iki 868 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)