24 metų moteris, tradicinės šeimos puoselėtoja, su Vyru Arnu augina 3 metų sūnų Arijų, rodos, yra užsimojusi padaryti tikrą pertvarką vartotojiškoje lietuvių sąmonėje.

Kupina svajonių ir globalių tikslų, Agota atsidūrė televizijoje tam, kad prisijaukintų lietuvių publiką, kuriai galėtų atskleisti savo trumpą, tačiau vertingą gyvenimo patirtį apie ekologiškesnio gyvenimo principus.

Anot A. Panavienės, sukurti laidą „Išminties rakčiukai“, kurioje moteris dalinasi įvairiais gyvenimiškais patarimais, gimė iš noro padėti žmonėms, kurie itin dažnai net nesusimąsto ką ir kaip vartoja. Moteris tikino, kad visus patarimus, kuriais dalinasi su savo žiūrovais TV laidoje, ji išbando pati.

Buityje naudojanti iš senų senovės paveldėtus receptus, Agota tikina, jog taip saugo ne tik gamtą, bet ir savo sveikatą, o visa tai nekainuoja nei daug pinigų, nei daug pastangų.

A. Panavienė teigė, kad mintis vesti laidą kilo iš idėjos ne išgarsėti, bet padėti.

„Pagrindinė idėja buvo ne tapti TV veidu. Mane gali rodyti be galvos. Man šlovės tikrai nereikia. Mano tikslas einant į televiziją - padėti žmonėms, gydyti jų mentalitetą. Suvokiau, kad padėti didesniam kiekiui žmonių yra įmanoma tik viešumu. Namie sėdėdama negalėčiau bendrauti su tokiu kiekiu žmonių, skirtingai nei televizijoje“, - kalbėjo A. Panavienė.

Nusivylusi Lietuvos švietimo sistema A. Panavienė teigė, jog nestudijavo universitetuose, tačiau gyvenimiškos patirties bei išminties sėmėsi skaitydama knygas, internetinius portalus, bendraudama su įvairių sričių ekspertais, kurie, anot jos, jai suteikė įvairiapusių žinių.

Naujasis TV veidas tikino, jog dažniausiai šiuolaikinis žmogus yra nepajėgus nuspręsti, kas jam yra laimė, nes yra sukurti tam tikri dirbtiniai pasirinkimai, kurie perša vienokią ar kitokią nuomonę.

„Nors kiekvienam žmogui laimė yra skirtinga, tačiau niekas negalėtų prieštarauti, kad jautiesi laimingas tik tada, kai darai tai, kas tau patinka“, - savo laimės suvokimu dalinosi A. Panavienė.

Pasiteiravus, ar Agota nebijo skeptikų, kurie gali kritikuoti ją už globalius tikslus ir siekį pakeisti lietuvaičių įsitikinimus bei jų gyvenimo būdą, ji buvo ryžtinga.

„Skeptikų visada buvo ir bus, tik aš tikiu, kad jų ne tiek jau ir daug. Mano gyvenimo devizas - jeigu nori kažką pakeisti, visų pirma, pradėk nuo savęs. Skeptikams galiu pasakyti, kad jeigu jie būtų laimingi, jie nebūtų tokie skeptiški ir pikti. Lai jie dirba su savimi“, - sakė Agota.

A. Panavienė prasitarė, kad jos diena prasideda labai anksti. Moteris teigė, kad ilgai miegoti sau neleidžianti, nes jai gaila veltui prarasto laiko.

Pasak moters, jos darbo diena atrodo panašiai, kaip ir daugelio kitų moterų, kurios puoselėja šeimos vertybes. „Ryte keliuosi labai anksti, vedu vaiką į darželį arba pas mamą, darau valgyti, tvarkau namus. Po to sėdu prie laidos tekstų rašymo, informacijos rinkimo ir kitos kūrybinės veiklos. Taip pat atrandu laiko ir draugams, kuriems kartais prireikia mano peties, patarimo ar palaikymo“, - pasakojo laidos vedėja.

Meninę gyslelę turinti Agota nuo vaikystės kuria eilėraščius ir dainų tekstus. Nors eilėraščių rašymas jai padeda išsikrauti, tačiau publikuoti jų nesiruošia. Priešingai nei eilėraščius, jos kūrybos dainų tekstus jau greitai bus galima išgirsti viename jaunimo projekte.

Agota pasipasakojo, jog turi potraukį pedantiškam gyvenimui. „Pedantiškumas pasireiškia ne švarių lėkščių dėliojimu, bet bandymu viską planuoti ir sudėlioti gyvenime taip, kad viskas vyktų pagal planą“, - pasakojo Agota.

Moteris teigė, kad netgi vaiko vardas Arijus buvo labai apgalvotas sprendimas. „Kadangi tikiu, jog kiekvieno žmogaus vardas turi tam tikrą prasmę jo būsimam gyvenimui, todėl tikslingai išrinkau jam Arijaus vardą. Arijaus vardo reikšmė - iš prigimties dvasiškai išsivystęs žmogus, kuris siekia tobulybės“, - dalinosi savo mintimis A. Panavienė.

Paklausta, ar galėtų keliais žodžiais apibūdinti savo asmenybę, Agota net nedvejojo. „Uždara, mylinti, bet svarbiausiai labai ištikima žmonėms, kurie to nusipelno. Tapti mano draugu - labai sunku, bet jei jau pavyksta, tuomet aš stengiuosi tam žmogui padėti kaip įmanydama“, - pasakojo jauna moteris.

Anot laidos vedėjos, ji kaip ir visi žmonės turi tam tikrų silpnybių. „Aš esu shopoholikė ypač dėl vaikiškų daikčiukų. Dar turiu silpnybę kavai, todėl jei kas nori pasikviesti mane į svečius, turi turėti geros kavos“, - juokavo A. Panavienė.

Paprasta namų šeimininkė ir tikra šeimos moteris DELFI tvirtino, kad nebijo perdėto dėmesio, kurio gali sulaukti dirbdama televizijoje.

„Pasakysiu gal ir žiauriai, bet tie pižoniški maivymaisi man nepriimtini. Aš esu paprastas žmogus ir gyvenu dėl žmonių. Kad ir kaip laiko neturėčiau, kartą per mėnesį važiuosiu autobusu tam, kad suvokčiau, kur ir tarp kokių žmonių aš gyvenu, nes kitaip nežinosiu, kaip prie jų prieiti ir kaip jiems patarti. Jeigu man prireiks šitą pasaulį pakeisti 200 metų, tuomet aš gyvensiu tiek“, - ryžtingai nusiteikusi kalbėjo A. Panavienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)