Dėl šios priežasties Naglis sutiko savo istorija pasidalinti ir su Delfi skaitytojais. Žinomas vyras pasakojo dar mokydamasis mokykloje pastebėjęs ties smilkiniais po truputį slenkančius plaukus, ilgai nerimavo dėl savo išvaizdos, tačiau vėliau išmoko paslėpti plinkančias vietas įvairiomis šukuosenomis.

„Žinojimas, kad būsiu plikas, jausmas, kad retėja plaukų sritis ties smilkiniais, varė iš proto, galvojau, už ką man taip, nes anksčiau turėjau tikrai gražius plaukus – ir ilgus, ir dažytus, dariau įvairias šukuosenas.

Vėliau viskas, ką dariau, tai juos nuskusdavau ar truputį paaugindavau kol nepamačiau, kad įmanomos tokios operacijos. Vis galvojau, kad kada nors reikės ją pasidaryti. Ir ta diena atėjo“, – šypsojosi N. Bierancas.

Nuomonės formuotojas pasakojo, kad plaukų persodinimui ruošėsi jau ir anksčiau, ilgai domėjosi atliekamos operacijos specifika, tačiau reikėjo drąsos ir pasiruošimo žengti tokį svarbų žingsnį.

„Pirma mano užklausa dėl plaukų transplantacijos buvo siųsta vienai klinikai dar 2019 metais, bet prasidėjo pandemija, tapo sunku planuoti keliones, todėl teko laukti tris metus. Net ir dabar svarsčiau, ar laikas vykti į Turkiją, o vėliau apie tai kalbėti. Dėl karo Ukrainoje nenorėjau pasirodyti kaip influenceris su grožio problemomis, – juokėsi. – Tačiau operacijos laukiau tris metus, todėl nusprendžiau viską papasakoti. Kai ieškojau apie tai informacijos, ir pats būčiau norėjęs jos gauti iš žmogaus, kalbančio lietuvių kalba, o ne internete.“

Naglis Bierancas

Prieš minėtą operaciją vyras pasakojo labai daug informacijos radęs internete, tačiau, anot jo, viskas, ką perskaitė, atrodė labai gražu, patikima, klinikų daugybė, o išsirinkti pačią geriausią atrodė sudėtinga užduotis.

„Neseniai ir vėl nusiunčiau užklausą vienai klinikai į Turkiją, bet nutiko tas pats, kas ir prieš tris metus, suabejojau jos gerumu. Erzina, nes vyrai nešneka apie plaukų slinkimą, slapčia pasidaro operaciją ir vaidina, kad jie užaugo patys. Mačiau, kad tokias pačias operacijas darėsi ir Vaidas Baumila, ir Alen Chicco“, – toliau pasakojo N. Bierancas.

Turkijos specialistus Nagliui padėjo išsirinkti viena klinika Lietuvoje. Maždaug prieš pusantrų metų nuomonės formuotojas pasakojo, kad kreipėsi į jos specialistus, nes žinojo, kad savo pacientus ji siunčia operacijoms į užsienį.

„Klinikoje man padarė „trichoskan“ tyrimą, procedūras, kurios sumažintų plaukų slinkimą, ir pasakė, kad galiu daryti operaciją, detaliau papasakojo apie specialistus, pas kuriuos vykau į Turkiją, parodė nuotraukas, o man buvo labai svarbi kokybė“, – prisiminė N. Bierancas.

Išsirinkęs kokybiškas plaukų transplantacijas atliekančią kliniką žinomas vyras nuvyko į Turkiją, kur jį iš karto pasitiko ir visą laiką rūpinosi viena angliškai kalbėjusi mergina. Naglis teigė, kad buvo labai svarbu turėti žmogų, kuris pasakojo, kas vyksta pačios operacijos metu.

„Nesakau, kad Lietuvoje gydytojai yra prasti ar neprofesionalūs, tikiu, kad jie gerai daro savo darbą, bet mano asmeninis pasirinkimas buvo labai paprastas. Kai mes gauname vairuotojo pažymėjimą, tai nereiškia, kad gerai mokame vairuoti, mums reikia praktikos ir įgūdžių, taip pat ir su gydytojais. Jie turi būti sukaupę nemažą žinių bagažą, o tai turi Turkijos gydytojai ir, mano manymu, to trūksta Lietuvai“, – kalbėjo N. Bierancas.

Naglis Bierancas

Operacijos dieną Naglis turėjo konsultaciją su gydytoju, jam buvo patikrintas kraujo spaudimas, nuskusti plaukai. Nuomonės formuotojui buvo planuota įsodinti apie 3550 folikulų iš donoro zonos, esančios pakaušyje.

„Visas persodinimas truko apie 6 valandas su pertrauka, galėjau per ją pavalgyti. Viską kartočiau dar ir ne vieną kartą, tikrai nebuvo baisu. Vienintelis nemalonus dalykas –nuskausminimas operacijos pradžioje, tačiau gydytojai sakė, kad buvau vienas iš kantresnių vyrukų, – juokėsi. – Daugiau nieko nejaučiau, tik girdėjau, kad pjaunamas pakaušis, jaučiau spaudimą. Gulėjau ir tiek, vienu metu dar net prisnūdau.“

Po operacijos Naglis sakė, kad buvo sudėtinga miegoti vien ant nugaros, ant po kaklu padėtos pagalvės, šiek tiek krėtė šaltis, turėjo gerti antibiotikus ir vaistus nuo tinimo bei nešioti tvarstį, kuris sulaikytų akių tinimą.

„Kai persodina plaukus, svarbiausios pirmos 10 dienų. Tuomet negalima jų liesti, trinti vietos, kurioje sudėti nauji folikulai, kad jie neiškristų. Kas dieną reikėjo galvą tvarkingai plauti, bet gydytojai išmokė, kaip tai daryti“, – kalbėjo nuomonės formuotojas.

Vyras teigė, kad tokia transplantacija jam kainavo 3000 eurų, į sumą įėjo konsultacija su gydytoju Lietuvoje, Turkijos viešbutis su pusryčiais, operacija, vaistai, speciali kepurė nuo lietaus ir saulės, tepalas, šampūnas.

„Į kainą neįskaičiuoti skrydžio bilietai. Yra ir 5000 eurų paketas su geresniu viešbučio kambariu, daugiau procedūrų, padedančių gyti plaukams. O už mano kainą buvo galima persodinti iki 5000 folikulų. Folikulas nėra lygu vienas plaukas, pavyzdžiui, jei vyras daugiau nuplikęs, jų jam reikia daug daugiau, todėl gali skirtis ir operacijos kaina“, – pridūrė N. Bierancas.

Anot Naglio, kadangi folikulai imami iš pakaušio vietos, kurioje vyrai beveik niekada neplinka, užtikrinama, kad jie neiškris ir persodinti smilkinių srityje.

„Transplantacijas daro ir moterys, tik skiriasi jų plikimo priežastys, moterų, kiek žinau, nenuskuta, tačiau daugiau nesidomėjau, nes man nebuvo aktualu. Mano galutinis rezultatas bus matomas po metų, kol kas esu labai patenkintas.

Dabar darysiu viską, kaip liepė gydytojai, kad tik rezultatas būtų kuo geresnis, o kai pradės augti persodinti plaukai, džiaugsiuosi dar labiau ir pasidalinsiu, kaip jie keičiasi“, – šypsojosi žinomas vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)