„Priklausau kategorijai žmonių, kurie neserga, nes negaliu švaistyti laiko ligoms – pastatęs kavos puodelį ir atsilošęs fotelyje pratarė Naglis, kurį kartą per dešimt metų gripas vis dėlto ima ir „nukerta“, ir dar taip, kad nieko nebesinori. - O šiaip - esu bjauriai sveikas, todėl ir savo gydytojo neturiu, ir sveikatos reguliariai nesitikrinu... Gal, kad jaunystėje labai aktyviai sportavau – plaukymas, buriavimas, stalo tenisas. Pastaruosius kelerius metus užsiiminėju tai či – ši kovinė disciplina sužavėjo ne tik gražiais judesiais, plastika, bet ir tuo, kad moko atidumo ir susikaupimo“.

…apie nosies pertvarą

„Buvau vos metukų, kai bėgdamas Tverečiaus gatve kritau ir susimušiau nosį. Dėl likusios kreivos pertvaros paauglystėje nuolat kamuodavo sinusitai“, – pasakojo Naglis.

Todėl sulaukęs aštuoniolikos sako nebeapsikentė ir nuėjo į polikliniką. „O ten man liepė – pirma išsigydyk slogą, – nusijuokęs meteorologas truktelėjo pečiais, nežinodamas, kaip išeiti iš užburto rato. – Taigi gydymas baigėsi net neprasidėjęs. Tiesiog pradėjau daugiau sportuoti, bėgioti gryname ore ir… pamiršau aš tą savo pertvarą bei nesibaigiančias slogas“.

…apie improvizacijas prie viryklės

„Nevalgau tik svogūnų ir porų. Kai toks spartus gyvenimo tempas, skrandis per daug nesispyriodamas „pleškina“ viską, ką jam duodi. Kiaušinienė viengungio skanioji – tobuliausias mano mokamų gaminti patiekalų – ten įeina viskas, kas liko šaldytuve nuo vakar ir dar kiaušinis - būtent šia tema dažniausiai ir improvizuoju prie viryklės, - šypsojosi Naglis.

…apie veiksmo nebuvimą

„Depresiją gimdo neatitikimas tarp fakto ir nuojautos, kaip turėtų būti, – mintijo pašnekovas. – Iš pradžių ilgai verkiama, o pamačius, jog ašaros ir liūdesys situacijos nebepakeis, belieka nusispjovus imtis konkrečių veiksmų, juolab kad nei ašaros, alkoholis ar kitos cheminės priemonės problemų neišspręs ir nesumažins. Pagelbėti gali tik veiksmas – tai sakau ir iš savo praktikos – kai nėra veiklos, depresuojama toliau – geriama, kvailiojama pačia blogiausia prasme…“

…apie išmoktas pamokas

„Mano organizmas alkoholį pakelia prastai – atsidusęs Naglis patikino savo ribas išsiaiškinęs dar studentų laikais. Už ribos jau spėjau pabuvoti, tad antrą katą, patikėkite, nebeįdomu – šita pamoka išmokta, tad kartoti jos nebėra prasmės. O cigaretės – nesibaigianti jaunystės klaida, kurią neilgai trukus, tikiuosi ištaisyti…“ „Nėra ko slėpti - per daug įkyrus dėmesys erzina, bet jau išmokau su juo tvarkytis. Negaliu nepaminėti ir teigiamos pusės: kai tvarkau dalykinius reikalus, kurie jų tiesiog vyksta šiek tiek sklandžiau...“