Trumpame vaizdo įraše U. Kiguolis pasidalija asmeninėmis įžvalgomis, kaip, pasak jo, galėtų būti lengvai suklastotas rinkėjo biuletenis. O savo pasakytus žodžius kaunietis įprasmina pasitelkdamas pavyzdinį rinkėjo biuletenį.

„Rinkiminė pamokėlė numeris vienas: į rinkimus reikia neštis savo tušinukus, nes gausite panašų biuletenį, ir gali būti tokių triukų. Imame vieną tušinuką ir žymime „Eglė Eglaitė". O dabar (kitu tušinuku – „Kas vyksta Kaune") žymime „Klevas Klevys". Dabar pažiūrim, ką galima padaryti, gavus tuos biuletenius...", – vaizdo įraše mintis dėsto U. Kiguolis.

Atlikęs pastaruosius veiksmus, kaunietis paima degtukų dėžutę, iš jos ištraukia degtuką ir uždegęs jį liepsna kaitina pavyzdinio rinkėjo biuletenio apačią, kol vienas iš pažymėtų „kryžiukų" išblunka.

„Staiga va, vienas prabalsavimas likęs, kito – ne. Taip galima pakeisti jūsų balsą", – sako U. Kiguolis.

DELFI susisiekė su Lietuvos Respublikos Vyriausiosios rinkimų komisija, kuri patikino, kad tokia U. Kiguolio viešinama informacija yra utopija.

„Informuojame, kad tokie biuletenių klastojimo atvejai šiandieniniame balsavimo procese yra utopija.

Visų pirma, reikėtų pastebėti, jog rinkimų dieną prieš balsavimą, komisijos narių ir stebėtojų akivaizdoje balsadėžė užplombuojama. Rinkėjai biuletenius meta į užplombuotą (užantspauduotą) balsadėžę.

Rinkimų dieną balsavimo patalpoje procesą stebi daugybė rinkėjų, rinkimų komisijų nariai ir rinkimų stebėtojai. 20 val. vakaro, užsidarius rinkimų apylinkei, stebint stebėtojams ir komisijų nariams balsadėžė atidaroma, iš jos išimami visi biuleteniai. Skaičiuojama, kiek galiojančių ir negaliojančių biuletenių, kiek koks kandidatas surinko balsų.

Visą balsų skaičiavimo procesą stebi komisijų nariai, deleguoti skirtingų politinių partijų, taip pat skirtingų politinių partijų bei pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės" deleguoti stebėtojai. Kitaip tariant, tuo metu, kai vyksta balsų skaičiavimas, rinkimų apylinkės patalpoje yra labai daug vienas kitą stebinčių ir prižiūrinčių žmonių, dėl ko neįmanoma, jog visi patalpoje esantys asmenys susitartų klastoti biuletenius", – DELFI patikino VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.