Parodoje eksponuojami penkto ir šešto dešimtmečių madą atspindintys drabužiais ir aksesuarai. Parodos rengėjai į madą pažvelgė neįprastu rakursu – iš karo į taiką. Tai jau šeštoji paroda, surengta Lietuvos dailės muziejui bendradarbiaujant su A. Vasiljevu. Parodoje šalia drabužių pakabintos žymiausių XX a. vidurio žvaigždžių, tokių kaip Мarilyn Monro, Elizabeth Taylor ir Sophios Loren fotografijos.

Pirmadienio vakarą parodoje apsilankė dizaineriai Egidijus Sidaras ir prof. Jolanta Talaikytė, modelis ir TV laidos vedėja Renata Mikailionytė, humanitarinių mokslų daktaras Egidijus Skerstonas, paramos fondo "Orfėjaus lyra" vadovė Birutė Vizgirdienė, Seimo narė Dalia Teišerskytė.

„Aš labai patenkintas, kad yra tokių galerijų, kuriose galima parodyti tokio tipo parodas. Dauguma modelių nupirkta Paryžiuje, Amerikoje aukcionų metu. Jie – ilgo kolekcionavimo rezultatas. Jie labai brangūs, bet man pavyko juos įsigyti krizės metu. Vieniems krizė kenkia, o man ji padėjo“, – galimybe ilgai kauptą kolekciją parodyti Lietuvoje pasidžiaugė A. Vasiljevas.

Parodas lankantys lietuviai jį pažino 2009-ųjų rudenį, kai Vilniuje, Radvilų rūmuose, kartu su Lietuvos dailės muziejumi surengė lankytojams labai patikusią parodą „Karalienės Viktorijos laikų mada“.

Parodos atidarymo akimirkos - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)