Šių metų rudenį LNK televizijoje prasidėsiantis trečiasis „Lietuvos balso“ sezonas projekto komisijos narius pasitinka naujovėmis - akląsias perklausas praeis daugiau dalyvių nei ankščiau, kova dėl stipriausio vokalo Lietuvoje bus dar nuožmesnė ir analogiškai jų mokytojai turės projektui skirti dar daugiau laiko. Laiko klausimas šiuo metu opiausias Merūnui, kuris ne tik uoliai dirba siekdamas išvysti savo mokinius nugalint projekto finale, bet ir spalio viduryje rengiasi tapti tėvu.

Merūnas šiuo metu stengiasi „Lietuvos balse“ nudirbti kuo daugiau darbų, kad gimus vaikeliui galėtų daugiau laiko skirti savo šeimai. Vis tik operos solistas linkęs nesureikšminti vaikelio atėjimo fakto ir yra įsitikinęs, kad jam pavyks gerai atlikti savo pareigas televizijoje ir šeimoje.

„Kiekvienoje šeimoje gimsta vaikai, pasaulyje kiekvieną valandą jų gimsta keli šimtai. Todėl manau, kad mano darbotvarkėje niekas per daug nesikeis. Žinoma, atsiradus vaikučiui, skirsiu jam daugiau dėmesio, šeima visada buvo man prioritetu, tačiau tai nereiškia, kad apleisiu savo mokinius „Lietuvos balse“. Iki gimstant vaikeliui, projekte bus likę vos keli mano mokiniai. O su keliais atlikėjais dirbti bus žymiai lengviau, nei su visais praėjusiais pirmąsias atrankas”, - sako Merūnas.

Pasibaigus projektui rūpinsis savo mokiniais

Merūnas neketina apleisti darbo “Lietuvos balse”, nes šioje veikloje mato prasmę.

„Esu įsitikinęs, kad kiekvienam atlikėjui reikia pastūmėjimo. Lietuvoje nėra nė vieno atlikėjo, kuris nedainuotų koverių ar nebūtų kieno nors pastūmėtas. Pastebėkite, kiek naujų atlikėjų ant pjedestalo yra iškėlę Andrius Mamontovas, Rosita Čivilytė. Jų atrastus talentus dabar myli visa Lietuva. Reikia laiko talentui atrasti, atskleisti ir pastūmėti šlovės keliu. Talentui reikia padėti prasimušti, o vidutinybė ir pati prasimuša”, - kalbėjo Merūnas.

Savo mokiniams „Lietuvos balse“ jis nuolat kartoja, kad ne tik projekto metu, bet ir jam pasibaigus padės, patars, pamokys.

„Prie kiekvieno nepribudėsi, bet tiems, kurie to verti, visada randu laiko pagalbai. Stengiuosi pastūmėti, užtarti juos prieš renginių organizatorius ir prodiuserius, kurie ieško naujų žmonių. Taip pat toliau patariu, kaip tobulinti savo vokalą, bendrauti su žiniasklaida, kokio stiliaus dainas rinktis,” - vardina Merūnas. Jis savo kailiu projekte “Kelias į žvaigždes” patyrė, kad svarbiau ne nugalėti televizijos projekte, o išmokti žavėti publiką, dainuoti žmonėms, o ne komisijai.

Favoritų „Lietuvos balse“ neturi

Per kelerius projekto „Lietuvos balsas“ metus Merūnas išmoko nesikliauti pirmuoju įspūdžiu ir per anksti neskirstyti atlikėjų į labiau ir mažiau potencialius.

„Net jei iš pradžių atlikėjas neatskleidžia savo potencialo, atrodo mažiau gabus, būtent savo ryžtu ir įdirbiu nuverčia kalnus. Jiems reikia daugiau stengtis, daugiau dirbti, tačiau viskas pavyksta. Nenuvertinu nė vieno”, - sako Merūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)