Monika savo namus papuošė balta dirbtine eglute. „Kalėdinės eglutės nepuošiau jau kokius septynis metus. Šįmet nusprendžiau, kad reikia, – DELFI pasakojo mergina. – Nors man siūlė padovanoti tokią didelę, gyvą, bet atsisakiau, nusipirkau mažą. Gal ir gaila dabar, tokia maža ji atrodo, bet užteks.“

Mergina eglutę išpuošė blizgiais papuošalais: kankorėžiais, aukštakulniais, kalėdinėmis gėlėmis ir karolių girliandomis. „Yra ir briedis, ir arfa. O tie aukštakulniai man priminė pasaką, tokie kaip kurpaitės“, – vardijo Monika, kurios eglutę saugo ir žaislinis kalėdų senelis.

Seserį ir du brolius turinti M. Šalčiūtė pasakojo, kad jau kelerius metus iš eilės jų šventės nebuvo kupinos šurmulio kaip daugumoje šeimų. „Susitikdavome, pasikviesdavome kokią draugę ir pasėdėdavome, dovanėlėmis apsikeisdavome, tačiau nebuvo taip, kad labai švęstume“, – prisiminimais dalijosi Monika.

Vyresnioji jos sesuo šįmet sukūrė šeimą, tad Kalėdas ir Naujuosius Metus sutiks su savo šeima Didžiojoje Britanijoje. Ten šiuo metu gyvena ir vienas Monikos brolis. „Mes tik dviese čia likę, bet mano brolis per šventes dirbs, jam neišeina pasiimti laisvadienio, todėl ir švenčių nelabai bus kaip švęsti“, – nuogąstavo pašnekovė.
Pati Monika šįmet šventes sutiks artimo širdies draugo namuose. „Pirmą kartą po tiek laiko švęsiu ir Kūčias, kažkaip keista“, – įspūdžiais dalijosi mergina. Tai bus pirmoji šventė, kurią ji sutiks su mylimojo šeima.

Jau kurį laiką pramogų pasaulio užkulisiuose netyla kalbos, kad Monikos širdis nėra laisva, tačiau viešai savo mylimojo ji dar nepristatė.

Beje, pasidomėjus, ar Monika pati paruoštų ir Kūčių stalą, ši nusijuokė, kad pasinaudojusi „Google“ paieška tikrai pasistengtų. „Žinau, kad turi būti dvylika patiekalų, kad visi jie turi savo reikšmę ir pasistengčiau suruošti, – nusišypsojo mergina. – Anksčiau tos visos silkės neatrodė labai patraukliai, bet dabar jau viskas kitaip. Bet juk Kūčių valgiai tuo ir išskirtiniai, kad turi būti labai paprasti, ne prašmatnūs, su reikšme. Tokie kitokie.“

Monika vis dar gali džiaugtis ir močiute, kuri gyvena Alytuje, tačiau paklausus, ar per šventes visa šeima susės prie bendro stalo, ji tai nė neabejojusi paneigė. „Močiutės sveikata nėra labai gera, ji nešvęs švenčių, nors dovanų tikrai nusiųsiu, kaip ir kiekvienais metais, – nelinksmu tonu apie močiutę prabilo mergina. – Bet ir šiaip nesu iš tų, kurios labai mėgtų tas suaugusiųjų šventes, kai sėdima prie stalo.“

Su širdies draugu Kalėdas sutiksianti M. Šalčiūtė prasitarė, kad ir Naujuosius Metus planavo sutikti kartu kur nors ne Lietuvoje, tačiau mergina nenorėjo palikti čia draugių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)