Kūčių valgiai

Kūčių valgiai - Kūčių vakarienei gaminami patiekalai. Populiariausi Kūčių valgiai - silkė su įvairiais priedais, kūčiukai, burokėlių mišrainė, žuvis. Laikantis pasninko per Kūčias negalima serviruoti mėsos.

Profesorius Laužikas – apie Kūčių stalą: kaip jis atrodė XVII a., kada išpopuliarėjo silkė ir kokius patiekalus turėtume išlaikyti

Ruošdamiesi Kūčių vakarienei skaičiuojame, kad ant stalo nugultų dvylika patiekalų. Vargiai ją įsivaizduojame be silkės, kūčiukų ir kisieliaus....

Šie patiekalai gali tapti tikromis Kūčių stalo žvaigždėmis – prisiminkite tradicinius, bet kažkiek jau pamirštus receptus

Iki Kūčių likus mažiau nei savaitei verta susiplanuoti šventinį meniu. Jei šiemet norite nustebinti artimuosius, galite išbandyti kiek primirštus,...

15 receptų su silke: ragaukite daugelio pamėgtus ir dar niekada nebandytus patiekalus – vien bežiūrit ima rinktis seilės

Prasidėjęs gruodis primena kaip niekad aiškiai – žiemos šventės nebe už kalnų. Laukia jaukus Kūčių vakaras su namiškiais ir 12 patiekalų...

Senieji lietuvių burtai trindavo ribą tarp šio ir ano pasaulių (1)

Apie svarbiausių žiemos švenčių – Kūčių ir Kalėdų tradicijas portalas „ Kas vyksta Kaune “ kalbasi su Kauno miesto muziejaus muziejininku,...

M. Šalčiūtė kalėdinę eglutę išpuošė aukštakulniais ir gėlėmis (6)

Net septynerius metus Monikos Šalčiūtės namuose kalėdinės dvasios nebuvo nė kvapo. Po skaudžios mamos netekties mergina nešvęsdavo didžiųjų...