37 metų M. Pitrėnui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą trečiadienį išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas. Kokią nuobaudą skirti muzikui, teisėja Aušra Valinskienė žada paskelbti ketvirtadienio popietę – dirigentas dėl išvykos į užsienį teismo posėdį neatvyko ir prašė nutarimą priimti jam nedalyvaujant.

Jis policijos pareigūnams nurodė, kad nuoširdžiai gailisi dėl esą per neapdairumą padaryto Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo.

Bylos duomenimis, gegužės 12-ąją, 20.52 val., Vilniaus rajone, Dūkštų kaime, M. Pitrėno vairuojamas automobilis „Lexus“ vietoj leistino 50 km/val. skriejo net 106 km/val. greičiu. Be to, vairuotojas išvažiuodamas į priešpriešinę eismo juostą kirto ištisinę liniją.

Už padarytus pažeidimus M. Pitrėnui gresia bauda iki 1500 Lt bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki pusantrų metų.

M. Pitrėnas teisę vairuoti transporto priemones buvo jau praradęs 2010-ųjų pavasarį – tąkart teismas jam 2 mėnesius uždraudė vairuoti bei skyrė 1,2 tūkst. litų.

Dirigentui uždrausdamas vairuoti teismas pažymėjo, kad M. Pitrėnas yra ne kartą baustas už KET pažeidimus, iš savo klaidų nepasimoko.

Administracinio teisės pažeidimo protokolą kelių policijos pareigūnai M. Pitrėnui buvo surašę dėl kelyje Pasvalys-Ryga padaryto pažeidimo, kai jis net 61 km/val. viršijo leistiną greitį. Kelio ruože, kuriame buvo galima važiuoti ne greičiau kaip 70 km/val., dirigento automobilis skriejo net 131 km/val. greičiu.

M. Pitrėnas savo kaltę dėl pažeidimo pripažino, tačiau save teisme bandė pateisinti. „Dėl to, ko gero, yra kalta dėmesio stoka – tai buvo pavienis ir neatsakingas atvejis, esant fiziniam nuovargiui“, – aiškino dirigentas, pripažinęs, jog padarytas pažeidimas nėra „tipinis atvejis“.

Dirigentas už greičio viršijimą buvo nubaustas ir praėjusių metų pabaigoje – tąkart jis nesmarkiai viršijo leistiną greitį, todėl nuobaudą jam skyrė policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)