Teisėjo pasiteiravus, ar M. Gelažnikas suprato, kuo yra kaltinamas, vyras teigė nesuprantantis. Vėliau verslininkas persigalvojo ir teigė jau supratęs. Teisėjas sudrausmino M. Gelažniką, kad jis nesišaipytų teisme. Verslininkas teigė, kad savo kaltės nepripažįsta. Kaltinamasis pareiškė norą duoti parodymus po liudytojų apklausos.

Teismas sprendžia, ar priimti ieškinį dėl žalos atlyginimo, taip pat pradėtos liudytojų apklausos.

Šokėjas ir TV laidų vedėjas Andrius Butkus, kuris byloje yra vienas iš liudytojų, teismo posėdyje vėl nedalyvavo, esą šiuo metu jis yra išvykęs į užsienį.

Pirmoji teisme liudijo M. Gelažniko parduotuvėje diržą įsigijusi Milda Paukštė. Moteris teigė pažįstanti M. Gelažniką iš spaudos,  žino jį kaip pramogų pasaulio atstovą. Tuo metu viename dienraštyje dirbusi žurnaliste užsuko į M. Gelažniko parduotuvę, buvusią Didžiojoje gatvėje, ir įsigijo diržą. M. Paukštė išsiaiškino, kad diržas yra galima klastotė. Moteris grąžino prekę į parduotuvę, atgavo pinigus. M. Paukštę nustebino tai, kad parduotuvėje nebuvo pasirašytas prekės grąžinimo aktas, o pinigai tiesiog išimti iš kasos ir grąžinti. Moteriai diržas pasirodė jau dėvėtas, subraižytas.

Teisme liudijo M. Gelažniko parduotuvėje „Classic Roberto Cavalli“ pardavėja dirbusi Violeta Poskačej. Liudytoja teigė, kas jos santykiai su M. Gelažniku oficialūs. Moteris pardavė M. Paukštei diržą. Vėliau jį priėmusi atgal. V. Poskačej pasakojo, kad kainas ir nuolaidas, kurias gali suteikti klientams, nurodo M. Gelažnikas. Pasiteiravus, ar iš Marijos Nosovos gautos prekės gali būti netikros, moteris teigė apie tai negalvojusi. Žurnalistė įsigijo diržą su „Emporio Armani“ prekiniu ženklu.

V. Poskačej pasakojo, kad parduotuvėje apsilankius policininkams viskas buvo dedama į dėžes, policininkai ėmė drabužių iš sandėlio. Moteris teigė, kad buvo paimti iš sandėlio ir asmeniniai pardavėjų daiktai, taip pat sudėti į dėžes, policija nevykdė daiktų aprašymų. Pasak liudytojos, M. Gelažnikas siūlė pateikti įsigijimo dokumentus, bet pareigūnai sakė, kad nėra laiko. Į klausimą, ar buvo prekiaujama padirbtomis prekėmis, mergina atsakė, kad ne.

Į posėdį be priežasties neatvykus vienam iš liudytojų, posėdis bus pratęstas kitą dieną.

DELFI skelbia sąrašą prekių, kuriomis M. Gelažniko parduotuvė prekiavo, nors jos nebuvo originalios:

Emporio Armani“ diržas (originalo vertė – 414 Lt) ir striukė (1 001 Lt), „Giorgio Armani“ rankinė (863 Lt), „Escada“ suknelė (743 Lt), „Dunhill“ pirštinės (397 Lt), „Givenchy“ rankinė (3 105 Lt), „Hermes“ 8
kaklaskarės (2 760 Lt), „Louis Vuitton“ 2 rankinės (4 346 Lt), „Max Mara“ paltas (1 414 Lt) ir suknelė (877 Lt), „Gucci“ diržas (863,2 Lt) „Tod'S“ rankinė (1 897 Lt), „Tommy Hilfiger“ kelnės (345 Lt), „Prada
striukė (4 312 Lt), „Dolce&Gabbana“ moteriška palaidinė (379 Lt), 4 megztiniai (2 760 Lt), suknelė (690 Lt), marškiniai (656 Lt), raktų pakabukas (141 Lt).

M. Gelažnikui taip pat inkriminuojama, kad jis prekiavo netikru „Moschino“ moterišku megztiniu, „Love Moschino“ suknele, palaidine bei dviem megztiniais, kurių jau nėra kolekcijoje, todėl jų vertė nenustatyta.

Kad šios prekės yra netikros, patvirtino ekspertizę atlikę ekspertai.

M. Gelažnikui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)