Kad narkotikus pareigūnai rado jo namuose sostinės Antakalnio mikrorajone, neneigė ir pats 31 metų E. Matijošius, tačiau vyras aiškino, jog pats kvaišalų nevartoja.

„Gal juos kas nors paliko po kokio nors vakarėlio mano namuose“, – per apklausą pareiškė pramogų pasaulio žvaigždžių fotosesijas rengiantis E. Matijošius.

Už tai, kad savo namuose laikė narkotines medžiagas, policijos pareigūnai E. Matijošiui iškėlė baudžiamąją bylą – per kratą rastą užspaudžiamą maišelį su baltos spalvos milteliais perdavė ekspertams. Šie nustatė, kad maišelyje buvo 0,0473 g miltelių, kuriuose yra 0,0131 g (27,7 proc.) gryno kokaino.

Baudžiamąją bylą ištyrę ir nagrinėti teismui perdavę prokurorai E. Matijošių pasiūlė nubausti bauda – tokiai sankcijai neprieštaravo ir pats fotografas. Vilniaus miesto apylinkės teismas šį prašymą patenkino – E. Matijošių pripažino kaltu dėl nedidelio kiekio narkotinės medžiagos įgijimo ir laikymo. Už tai jam buvo skirta 8 MGL (1 040 Lt) bauda.

Nuteistojo kaltė buvo grindžiama ne tik jo paties prisipažinimu, bet ir policijos pareigūnų, atlikusių kratą, liudijimais.

Vienas pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu pasakojo, kad su tyrėjais atliko kratą E. Matijošiaus namuose.

„Iš daiktų, esančių bute, supratau, kad E. Matijošius gyvena vienas, kratos metu jo darbo kambaryje, spintelėje, esančioje prie stalo, tarp vizitinių kortelių buvo rastas vienas polietileninis maišelis su baltos spalvos milteliais“, – sakė pareigūnas.

„Kai tyrėjas pasiteiravo, kas tai yra, E. Matijošius pradėjo atsiprašinėti, sakė, kad tai kokainas, jog jis čia iš anksčiau liko, kad seniai guli ir apie šiuos miltelius jau visai buvo pamiršęs“, – tvirtino Vilniaus apskrities policijos pareigūnas.

Panašiai kalbėjo ir pats E. Matijošius, tačiau pažymėjo, jog negali pasakyti, kaip maišelis atsirado jo namuose.

„Tai galėjo likti po vieno iš daugelio vakarėlių, kurie vyko mano namuose 2013-2014 m. – nemačiau ir nežinau, kas kokainą atsinešė į mano namus, – per apklausą aiškino garsenybių fotografas. – Šį maišelį radau ant savo darbo stalo, tarp daugybės daiktų, esančių ant jo ir, kad man netrukdytų, numečiau ant išvažiuojamos lentynėlės po stalu.“

E. Matijošius tikino, kad pats narkotinių medžiagų nevartoja. „Net ir tada, kai buvo atliekama krata, norėjau, kad būčiau patikrintas dėl narkotinių medžiagų vartojimo, tačiau pareigūnai to nepadarė“, – sakė jis.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas pabrėžė, kad baudžiamąją atsakomybę užtraukia ir narkotinių medžiagų įgijimas, pirkimas ir net gavimas dovanų ar radimas.

Kaltinamasis nurodė, kad kokainą rado paliktą savo namuose po vakarėlio, pats narkotikų nevartoja, tačiau nepaisant to maišelį su milteliais pasiliko, tokiu būdu konstatuotina, kad E. Matijošius rasdamas įgijo narkotinę medžiagą – pareigūnams kratos metu radus maišelį su milteliais, kaltinamasis iš sykio pareigūnams pripažino, kad maišelyje yra kokainas, susijaudino ir pergyveno dėl to, jog maišelis buvo rastas“, – pažymima teismo priimtame baudžiamajame įsakyme.

Pasak teismo, E. Matijošiaus namuose rasto kokaino kiekis viršija pusę kiekio, kuris žymi nedidelio kokaino kiekio viršutinę ribą, todėl yra pakankamas, kad jam užtrauktų baudžiamąją, o ne administracinę atsakomybę.

E. Matijošiaus pavardė žiniasklaidoje buvo plačiai minima prieš metus – dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė fotografą viešai išvadino apgaviku, nes buvo pažadėjęs atlikti grupės „Naujosios pupytės“ fotosesiją, tačiau paskutinę akimirką jis ją atšaukė. Tuo metu fotografavas tada teisinosi, kad įvyko nesusipratimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)