– Kas ateityje laukia lietuviško kino?

– Kuo daugiau darys to kino, tuo bus geriau. Dabar padaro šešis filmus ir mes iš karto norime, kad jie visi būtų geri. Holivude ar Prancūzijoje padaromi šimtai filmų ir iš jų tik trys-keturi būna geri, todėl aš tikiu, kad kinas pas mus tik gerės, nes atsiranda labai daug kino festivalių ir publika mato daug gero kino.

– Ką jūsų tėvai manė apie tai, kad tapote aktoriumi? Galbūt jums siūlė tapti kažkuo kitu?

– Aš sakau: „Įstojau“, o mano mama labai nusiminė, kad aš išvažiuosiu į Vilnių. Dabar mama laiminga – kad tik tą Kovaldą rodytų kuo daugiau iš „Moterys meluoja geriau“. Mano mama niekada gyvenime nėra gyrusi ar kažką sakiusi. Aš jai paskambinu ir sakau: „Nu tai kaip, žiūrėjai?“ – nes aš niekada nežiūriu savo laidų, serialų ir filmų, niekada nieko nesu matęs, visada paklausiu mamos, kuri sako: „Nu gerai... Nosį šnypšti, marškinius susikišk“, - tokie mamos būna rūpestingi komentarai.

– Ar turite svajonių vaidmenį, kurį be galo norėtumėte suvaidinti?

– Niekada neturėjau svajonių vaidmens. Kiti sako Hamletas, dar kažkas. Niekada nesvajojau, kad norėčiau suvaidinti kokį Romeo... Nei aš tam gyvenime tas Romeo, nei ką. Aš svajoju vaidinti vaikiškuose spektakliuose – man atrodo labai įdomu, bet ir labai sunku. Kaip sako, vaikų neapgausi.

– Nuo ko prasidėjo jūsų aktorystės karjera? Koks buvo pirmasis įkūnytas vaidmuo?

– Pirmas įkūnytas vaidmuo buvo mano trejų metų, kažkoks „Akrobatai“, vaidinau gegutę laikrodyje su gegute. Paskui, nuo pirmos klasės, kokius šešerius metus vaidinau Dėdę derlių - uždėdavo tą skrybėlę su kriaušėmis ir morkomis – jergutėliau, sunki ta skrybėlė...

 – Koks buvo didžiausias jūsų gyvenimo tikslas ir ar pavyko jį įgyvendinti?

 – Ne, tikrai dar nepavyko įgyvendinti, nes mano didžiausias tikslas gyvenime yra šeima ir vaikai.

 – Koks jūsų mėgstamiausias užsienio ar lietuvių aktorius?

 – Man labai patinka aktoriai Darius Gumauskas, Salvijus Trepulis. Iš užsienio aktorių, labai keista, bet kaip aktorius man labai patinka Bradas Pittas. Jis labai geras aktorius. Nors ir atrodytų, kad jis toks gražuolis, plataus bulvarinio pobūdžio, bet jis labai geras aktorius – kiekvienas jo vaidmuo yra suvaidintas skirtingai ir yra personažai.