Žodis po žodžio ir tampa aišku, kad balsinga moteris tikrai turi potraukį juvelyrinių dirbinių parduotuvėms. Sako, net jeigu ir neketinanti tądien nieko pirkti, vis tiek užeinanti pasižvalgyti, akį paganyti į auksines ar sidabrines grožybes. O ir pati namuose turinti įvairiausių gražių papuošalų. Jų nekolekcionuoja, tačiau per laiką susikaupė nemažai. Ponia Vitalija nemėgsta to pačio papuošalo nešioti ilgiau kaip penkerius metus. Kai jis atsibosta, dainininkė jį neša juvelyrams, kad šie jį perlydytų ir sukurtų kažką naujo.

„Mėgstu puoštis“, — prisipažino atlikėja ir išsitarė, jog kartą ar net ir du per mėnesį būtinai nusiperka naujų drabužių. Paskutinį pirkinį ji įsigijo prieš mėnesį. Tai buvo pora kostiumėlių ir trys kailiais papuoštos pelerinos.

„O kaip su tomis mašinomis?“ — priminiau pokalbio pradžioje mesteltą užuominą. „Pasvajoju“, — iškart tepasakė, o vėliau plačiau praskleidė savo svajonių šydą. Jau 22 metus moteris turi vairuotojo pažymėjimą ir šešerius metus vairuoja automobilį „Renault Safran“, dabar jam dvylika metų.

„Jei pavyks užsidirbti, svajoju įsigyti amerikonišką mašiną su plačiomis odinėmis sėdynėmis“, — prisipažino ponia Vitalija.

Populiari dainininkė neslėpė turinti ir tokių pagundų, už kurias save nuolat smerkia, tačiau niekaip nesiseka jų atsikratyti. „Nelaikau save rūkančia. Tačiau, kai tik patenku į savą kompaniją, negaliu atsilaikyti nesutraukusi kokios moteriškos cigaretės. Bet svarbiausia, kad sutraukusi vieną, jau ieškau kitos. Ir taip, žiūrėk, surūkau jų kokia dešimt. Paprastai galiu išbūti nerūkiusi ir mėnesį ar du“, — iš savo silpnybės šaipėsi pramogų pasaulio garsenybė.

Muzika parklupdo

Pramogų verslo atstovas, didžėjus, humoristas labiau žinomas Budulio, peliuko Mauzerio vardu Rimas Šapauskas iškart atsakė esąs valingas žmogus ir visokioms pagundoms galįs nesunkiai atsispirti. Tačiau netrukus prisipažino turįs didelę silpnybę muzikai. Anksčiau pats ją aktyviai kūręs ir atlikęs, iki šiol neretai stovįs prie didžėjaus pulto Rimas sakėsi negalįs ramiai praeiti pro muzikos įrašais prekiaujančias parduotuves. Dažnai ten užsuka ir neretai išeina netuščiomis rankomis.

„Būna, kad per savaitę nusiperku ir dešimt kompaktinių diskų. Paskutinį nusipirkau vakar — elektroninės muzikos atlikėjo Darkel. Labai gera muzika“, — nauju pirkiniu džiaugėsi žinomas žmogus.

Rimas neslėpė apgailestaująs, jog šiuo metu dėl laiko stokos negalįs kurti muzikos, tačiau viliasi, kad sulauks momento, kada šiam pomėgiui galės atsiduoti visa širdimi.

„Supermama“ su pašluoste

Tango TV laidos moterims „Supermamos!“ vedėja Birutė Šaltytė-Belousovienė apie ją apninkančias pagundas iš karto nesiryžo pati atsakyti. Pirmiausia paklausė nuomonės savo penkiolikmečio sūnaus Arno.

Sūnus mamai aiškino, jog jos neįsivaizduoja kitokios kaip tik kasdien su pašluoste rankomis besisukinėjančios po namus ir vis niurzgančios dėl kambariuose tvyrančios betvarkės. „Aš mėgstu švarą“, — perdavusi sūnaus nuomonę apie save išvadą padarė „supermama“ Birutė.

Keturis vaikus auginanti pašnekovė dar prisipažino mėgstanti keliauti ir niekuomet neatsispirianti pagundai aplankyti senovinius statinius — pilis, tvirtoves, rūmus — ir susipažinti su juose įrengtų muziejų eksponatais. Rugpjūčio mėnesį ji aplankė Malborko pilį Lenkijoje. Taip patiko, kad net pati atsidavė fantazijoms įsivaizduodama save puošnia ano laikmečio suknia besisukinėjančią po pilies menes.

„Man dar labai patinka kostiuminės dramos. Todėl visuomet jas žiūriu per televizorių“, — pridūrė pašnekovė.

Žemaitiškai užsispyrusi

„Visokių pagundų turiu“, — neslėpė aktorė ir dainininkė Nijolė Narmontaitė, pastebėjusi, jog neretai žmonės jas mėgsta slėpti, kad atrodytų geresni.

Pašnekovė prisipažino, jog dažnai jai koją pakiša jos charakteris. „Pati didžiausia mano bėda, kurios kartais nenoriu pripažinti, yra žemaitiškas užsispyrimas. Dėl nenoro pripažinti, jog esi kalta, nenoro įsiklausyti į kito mintis, diplomatijos neturėjimo neretai gailiuosi, save vis bandau perauklėti, tačiau šis dalykas ima ir prasiveržia tuomet, kai labiausiai to nenori“, — atviravo dainuojanti aktorė, pripažinusi, jog ši savybė padėjo jai atsilaikyti nuo polinkio į alkoholį ir tabaką.

Nijolei Narmontaitei nepatinka ir tai, kad ji nemoka nuslėpti savo nuotaikos, ypač, kai ji pabjura po ne taip pavykusio spektaklio ar patirtų įskaudinimų. „Man ant kaktos jau būna parašyta, kokia mano nuotaika. Metams bėgant stengiuosi su tuo susitvarkyti, kitaip gali ir iš proto išsikraustyti“, — guodėsi į muziką įnikusi aktorė, svajojanti vieną dieną atsikratyti ir jaudulio, kuris ją užvaldo prieš žengiant į sceną.

Aktorė sakėsi neretai dirgli tampa, kai nesuspėja nuveikti visų darbų, kuriuos be gailesčio vis sau kraunasi ant pečių. „Esu nepataisoma darboholikė ir tai laikau didžiule savo problema“, — išsitarė ji.

Pašnekovė užsiminė ir apie smagesnius gyvenimui sodresnių spalvų teikiančius dalykus. Energijos ir polėkį jai teikia kelionės, kurių pastaruoju metu nemažai užderėjo. Pastaruoju metu teko lankytis Jungtinėse Amerikos Valstijoje, plaukioti po Švedijos salynus, nuplaukti į Gdanską Lenkijoje, žvalgytis po netoli Neapolio esančias salas ir aplankyti nuostabiąją Kaprio salą. Artėjant vasarai jau suplanuota kelionė po Graikijos salas.

„Beprotiškai mėgstu keliauti. Dabar labiausiai laukiu sausio, kuomet tradiciškai vyksiu į Londoną. Aplankysiu ten bestudijuojantį savo sūnų, pažiūrėsiu naujausius miuziklus. Po darbais užkimšto gruodžio ši kelionė bus tikra atgaiva“, — kalbėjo aktorė N.Narmontaitė.